Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Predlog modelov vrednotenja nepremičnin in stališča organa vrednotenja do prejetih pripomb

Geodetska uprava RS je pripravila Poročilo o prejetih pripombah na javno razgrnjen predlog modelov vrednotenja in poskusno izračunane vrednosti ter stališča do njih (v nadaljevanju Poročilo), s katerim zaključuje postopek javne razgrnitve ter obravnave pripomb. Poročilo je pripravljeno na podlagi 19. člena Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (ZMVN-1, Ur.l. RS. št.77/17, 33/19 in 66/19).
Poročilo Javna razgrnitev - objava (.pdf 2.5MB)

Predlog modelov vrednotenja je bil na pobudo Geodetske uprave RS, v vseh občinah, javno razgrnjen od 1. do 30. oktobra 2019 ter tudi javno objavljen na spletnih straneh Geodetske uprave RS, portal množičnega vrednotenja nepremičnin (https://eprostor.gov.si/PI_EMV/emv/EMV.html). Pripombe je bilo mogoče podati do 15. novembra 2019.

Geodetska uprava RS je obravnavala zgolj tiste pripombe, ki so se nanašale na elemente modelov, vrednostne cone in vrednostne ravni v določeni občini, ne pa tudi pripombe, ki so se nanašale na pravilnost podatkov v uradnih evidencah in pripombe, ki jih bo mogoče po uveljavitvi Uredbe o določitvi modelov vrednotenja in pripisu vrednosti, uveljavljati v postopkih uveljavljanja posebnih okoliščin. Prav tako so se prejete pripombe, ki so bile vsebinsko enake, združile in so se občine in Geodetska uprava RS do posameznih skupin podobnih pripomb enkratno opredelile.

Stališča organa vrednotenja (Geodetska uprava RS) do prejetih pripomb in predlogov na vrednostne cone in vrednostne ravni za območje občine Ivančna Gorica:
Ivančna Gorica (.pdf 131KB)

Oglejte si tudi