Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
19°C
11°C
TOR.
18°C
12°C
3919

Pomembne projekte v Občini Ivančna Gorica bomo uresničili tudi s pomočjo sreče

Prijetno nas je presenetilo nakazilo v višini 1.615.136,52 EUR, ki ga sprva nismo znali opredeliti, saj je bil nepričakovan. Izkazalo se je, da gre za davek od iger na srečo, ki po zakonu pripada lokalni skupnosti. Sredstva bodo še kako prav prišla za pomembne projekte, ki jih zaključujemo v občini nekaj, pa jih bo namenjenih delovanju društev.

Očitno je nekdo s stalnim bivališčem v naši občini zadel glavni dobitek v igri na srečo VIKING LOTTO in s tem je postala srečna dobitnica tudi Občina Ivančna Gorica. ČESTITAMO srečnemu dobitniku in smo hvaležni za sredstva, ki jih ni nikoli preveč. Očitno res velja rek, da pogumne spremlja sreča. Ob temu veselemu dogodku smo za mnenje povprašali župana Dušana Strnada.

»Vesel sem, da je nekdo izmed nas imel srečo in zadel glavni dobitek. V tem trenutku zaključujemo vrtec v Šentvidu pri Stični in začeli smo gradnjo Športnega parka v Ivančni Gorici, za kar bomo namenili večino nepričakovano dobljenih sredstev. Del sredstev pa bomo namenili povečanju mase za delovanje društev v občini, saj tudi oni občutijo posledice krize. Seveda tudi z moje strani čestitke srečnemu dobitniku.«

Slovenec, ki je številke za mednarodno igro Vikinglotto vplačal v trafiki v Ljubljani, je bogatejši za skoraj 11 milijonov evrov. Osvojil je namreč glavni dobitek, po plačilu davka pa mu bo ostalo nekaj več kot devet milijonov evrov. Številke je vplačal v trafiki na Slovenski cesti v Ljubljani, so sporočili iz Loterije Slovenije. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga bo prejela občina njegovega stalnega prebivališča, mu bo ostalo približno 9.152.000 evrov. V Sloveniji je igra Vikinglotto na voljo od leta 2017. Gre za najstarejšo mednarodno loterijsko igro, ki je sicer na voljo 47 milijonom igralcem iz desetih evropskih držav. Od začetka prirejanja te igre so igralci v Sloveniji prejeli 668.352 različnih dobitkov v skupni vrednosti okoli 6.729.000 evrov. Največji dobitek doslej je bil 80 tisoč evrov. (Vir Siol.net)

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi