Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za letno-zimsko vzdrževanje občinskih cest v dolžini 137 km

V minulem tednu sta župan Dušan Strnad in Viktor Dolinšek, direktor grosupeljskega podjetja Komunalne gradnje d.o.o., podpisala pogodbo za redno vzdrževanje in zimsko službo na lokalnih cestah v občini Ivančna Gorica. Gre za vzdrževanje skoraj 137 kilometrov občinskih cest, ki so kategorizirane na lokalne ceste, lokalne zbirne ceste, javne poti in krajevne ceste in se razprostirajo na 227 km2.

Na podlagi javnega razpisa je občina Ivančna Gorica z najugodnejšim ponudnikom podpisala dvoletno pogodbo za letno-zimsko vzdrževanje občinskih cest. Dela, ki potekajo skozi vse leto, obsegajo predvsem vzdrževalna dela na lokalnih cestah in nekaterih javnih poteh ter pluženje in posipanje cest v zimskem času na območju Občine Ivančna Gorica.

Za občino je zelo pomembno, da je izbrano podjetje locirano v neposredni okolici, saj to pomeni hitro odzivnost pri vseh aktivnostih na cestah. Na ta način so občanom v kratkem času zagotovljeni normalni vozni pogoji, predvsem v času sneženja in ob večjih neurjih, kjer se vseh posledic na območju občine ne da sanirati naenkrat.

Oglejte si tudi