Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Obvestilo o izvajanju obvezne 24 urne dežurne službe v okviru pogrebnih dejavnosti na območju občine Ivančna Gorica

Občina Ivančna Gorica je v postopku javnega razpisa podelitve koncesije za izvajanje 24 urne dežurne službe kot najugodnejšemu ponudniku podelila koncesijo Javnemu komunalnemu podjetju Grosuplje. V skladu s podpisano pogodbo izbrani izvajalec tako od 1. 3. 2021 dalje v okviru pogrebne dejavnosti na celotnem območju občine Ivančna Gorica izvaja 24 urno dežurno službo.

Gre za obvezno občinsko gospodarsko javno službo, ki se zagotavlja z Zakonom o pogrebni in pokopališki dejavnosti (Uradni list RS št. 62/2016) in Odlokom o pokopališkem redu na območju Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS št. 46/2018) in obsega vsak prevoz od kraja smrti do hladilnih prostorov izvajalca javne službe ali do zdravstvenega zavoda zaradi obdukcije pokojnika, in nato do hladilnih prostorov izvajalca javne službe, vključno z uporabo le teh.

Cena 24 urne dežurne službe znaša 150,29 € brez DDV oziroma 164,57 € z vključenim DDV in jo izvajalec te storitve praviloma zaračuna izvajalcu pogreba, ta pa naročniku pogreba.

Kratek opis postopka:
Ob nastopu smrti, svojci umrlega na telefonsko številko 031-665-444, ob njeni nedosegljivosti pa na številko 051-399-603 naročijo izvedbo dežurne službe in prevoz pokojnika do hladilnega prostora izvajalca 24 urne dežurne službe.

Dežurna služba po prihodu na kraj smrti prevzame listino o ugotovljenem nastopu smrti, se dogovori o nadaljnjih postopkih in pokojnika prepelje v hladilni prostor.
Naročnik pogreba med tem prosto na trgu izbere izvajalca pogreba. Izbrani izvajalec pogreba pokojnika po dogovoru z izvajalcem dežurne službe v hladilnem prostoru prevzame in izvede nadaljnje postopke pogrebne slovesnosti, kot sta jih dogovorila z naročnikom pogreba.

V primeru, da nastopi smrt izven območja Občine Ivančna Gorica (v bolnišnici ali na drugem kraju), storitev 24 urne dežurne službe izvede in po njihovi veljavni ceni zaračuna izvajalec tiste občine, v kateri je pokojnik umrl. V njihovi hladilnici ga izbrani izvajalec pogreba tudi prevzame.

Vse dodatne informacije o izvajanju 24 urne dežurne službe lahko občani dobijo med delovnim časom na telefonski številki 041-980-963 oziroma na spletnem naslovu https://www.jkpg.si/pogrebne-in-pokopaliske-storitve.

Občina Ivančna Gorica
Javno komunalno podjetje Grosuplje

Oglejte si tudi