Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Občina Ivančna Gorica se je pridružila dnevu prostovoljstva »Veseli dan prostovoljstva 2023«

Občina Ivančna Gorica je kot prejemnica naziva »Prostovoljstvu prijazna občina 2023« s prostovoljci v okviru 24. Nacionalnega tedna prostovoljstva na Veseli dan prostovoljstva, četrtek 25. maja 2023, delila brezplačne časopise Skozinskoz filantrop, ki ga je izdala Slovenska filantropija.

Prostovoljci in prostovoljke so  v več kot 55 slovenskih krajih delili časopis Skozinskoz filantrop v katerem so predstavljene prostovoljske zgodbe, spoznali izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije, ki delujejo na področju duševnega zdravja.

Na območju občine Ivančna Gorica je ob 10. uri v centru Ivančne Gorice med občane in občanke časopis delilo 8 prostovoljcev iz petih prostovoljskih organizacij, in sicer: Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, Občinska turistična zveza Ivančna Gorica, prostovoljci projekta Prostofer, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje, Društvo upokojencev Ivančna Gorica. Prisotne prostovoljce je pred stavbo občine pozdravil tudi župan Dušan Strnad in se jim zahvalil za njihovo solidarnost in prostovoljno delo, ki ga opravljajo.

Občina Ivančna Gorica bo tudi naprej spodbujala delo prostovoljcev in prostovoljskih organizacij in širila pomen prostovoljstva, saj se z navedenim bogati družbeno življenje in preživljanje prostega časa, medsebojna pomoč in solidarnost.

Oglejte si tudi