Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Ne pozabimo na naše junake, kajti oni nikoli ne pozabijo na nas v stiski

Danes, 1. marca obeležujemo svetovni dan civilne zaščite, ki ga v Sloveniji praznujemo že 29 let. Razglasila ga je Generalna skupščina OZN z namenom krepitve zavesti ljudi o pomembnosti vloge Civilne zaščite pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof.

Civilna zaščita ima pomembno vlogo tudi v lokalni skupnosti. Poveljstvo Štaba civilne zaščite Občine Ivančan Gorica se že leto dni spopada z aktualnimi ukrepi in razmerami na območju občine Ivančna Gorica v povezavi s pojavom novega koronavirusa. Pomembno vlogo je ekipa civilne zaščite v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica in Gasilsko zvezo Ivančna Gorica opravila tudi na nedavnem obsežnem požaru v starem mestnem jedru Višnje Gore. Poveljnik Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Jože Kozinc je na petkovi novinarski konferenci ob sanaciji ostrešja treh stanovanjskih stavb po požaru v Višnji Gori povedal, da je Štab civilne zaščite povezovalni člen med gasilci, občino, krajani in izvajalci del. »Lahko rečem, da je zgodba iz Višnje Gore primer dobre prakse, kako pomagati sočloveku v nesreči. Če ne bi takoj začeli s sanacijo, tega danes ne bi bilo možno pokazati. Ko se ogenj ohladi, se ohladi tudi srce«, je povedal Kozinc.

Ob dnevu civilne zaščite se župan Dušan Strnad in poveljnik CZ Občine Ivančna Gorica Jože Kozinc zahvaljujeta vsem gasilkam in gasilcem ter ostalim pripadnikom civilne zaščite in prostovoljcem, za požrtvovalno delo, bodisi ob požarih in naravnih nesrečah kot v spopadanju v času epidemije.

V nadaljevanju objavljamo prispevke medijskih hiš po sanaciji ostrešij stanovanjskih stavb po požaru v Višnji Gori.

Prispevek Svet Kanal A


Prispevek Nova24TV


Prispevek Televizija Vaš kanal

Oglejte si tudi