Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
0°C
JUTRI
3°C
1°C
Oceni objavo

Krožišče Gabrovčec dobiva končno podobo

Na območju regionalne ceste, ki pelje skozi naselje Gabrovčec v Krajevni skupnosti Krka, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Občina Ivančna Gorica, izvajata izgradnjo krožišča in pločnika za pešce. Na območju gradnje izvajalsko podjetje v teh dneh izvaja prva asfalterska dela, ki krožišču daje končno podobo.

Projekt »krožišče Gabrovčec« je zajemal rekonstrukcijo križišča državne ceste Ivančna Gorica – Krka – Žužemberk v 4-krako krožno križišče (pri gostinskem obratu Gostišče Krka). Poleg izgradnje krožišča projekt zajema še izgradnjo enostranskega hodnika za pešce in javne razsvetljave na celotnem območju naselja Gabrovčec v dolžini 1,2 kilometra. Projekt zajema še ureditev odvodnjavanja, postavitev novih dveh avtobusnih postajališč, ekološki otok ter ureditev priključkov in dostopov do javnih poti in stanovanjskih hiš.

Občina Ivančna Gorica poleg ureditve pločnika za pešce in postavitve javne razsvetljave, sodeluje tudi z obnovo vodovoda in izgradnjo kanalizacije na območju vasi Gabrovčec.

Oglejte si tudi