Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Krajani Krške vasi in Znojil pri Krki se veselijo novih pomembnih pridobitev

Množica zadovoljnih krajanov v dolini reke Krke se je v petek, 15. novembra, udeležila slovesne otvoritve prenovljene ceste v Krški vasi. Otvoritev so organizatorji združili še s prenovljenim odsekom ceste v Znojilah pri Krki. Z obnovami je Občina Ivančna Gorica poskrbela za večjo varnost udeležencev v prometu, predvsem v Krški vasi, kjer jo naši najmlajši dnevno uporabljajo za šolsko pot.
»Ponosni smo, da imamo danes moderno, dovolj široko in osvetljeno cesto, po kateri ne bomo stopali le mi, ampak tudi tisti, ki prihajajo za nami«

, je ob otvoritvi povedal predsednik Krajevne skupnosti Krka, Jože Mišmaš. Zahvalo v nagovoru je izrekel županu občine za posluh, kot tudi krajanom pri sodelovanju v času izgradnje. Prav tako se je zahvalil tudi lastnikom zemljišč ob cesti, ki so odstopili del svojega zemljišča za skupno dobro.

Župan Dušan Strnad

se je ob otvoritvi zahvalil vsem občanom in občankam, ki prispevajo, da je življenje v naših krajih lepše in prijaznejše. »Napredka se ne da ustaviti, zato je od nas samih odvisno, kako hitro mu sledimo«. Povedal je še, da se je vozišče v Krški vasi ne le obnovilo, ampak tudi razširilo z označenim pasom za pešce. Cesta je opremljena z javno razsvetljavo, uredila se je meteorna kanalizacija, položene pa so tudi cevi za potrebe kabelske kanalizacije. V sklopu rekonstrukcije se je obnovil vodovod in z dodatnim hidrantom še povečala požarna varnost. Ob zaključku je povedal, da je v občini, ki ima kar 137 naselij in je na drugem mestu po številu med slovenskimi občinami, prometna varnost na prvem mestu. Zato je v načrtu še veliko podobnih projektov, ki čakajo svojo prenovo.

Zahvalo županu pri sodelovanju v številnih investicijah v ivanški občini je podal tudi direktor Komunalnih gradenj Grosuplje Viktor Dolinšek. Vsem uporabnikom pa zaželel varno uporabo.

V programu, ki ga je povezovala Anica Kozinc, so s glasbenimi točkami sodelovali vrtčevski in šolski otroci iz bližnjega Vrtca in Podružnične šole Krka. Prireditev so popestrili krški gasilci z vodnim slavolokom in harmonikaš Jaka Podržaj.

Poleg prenovljene ceste, ki pelje od regionalne ceste mimo podružnične šole do sredine vasi, je tamkajšnji župnik Dejan Pavlin blagoslovil še na novo postavljeno leseno znamenje – križ in kozolček s hidrantno omarico.

Oglejte si tudi