Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Jubilej ivanških košarkarjev pospremila Gašper Vidmar in Zoran Dragič

V soboto, 3. junija je Košarkarski klub Ivančna Gorica obeležil svojo 15. obletnico delovanja. Poleg pestrega programa in revijalnih tekem je v športni dvorani OŠ Zagradec potekala tudi krajša slovesnost. Prisotne sta nagovorila predsednik KK Ivančna Gorica Simon Kastelic in župan Dušan Strnad. Mlade upe pa sta z obiskom počastila eden ključnih mož pri pohodu slovenske košarkarske reprezentance na naslov evropskega prvaka leta 2017 Gašper Vidmar in občasni reprezentant ter član KK Cedevita Olimpija, Zoran Dragič.

Košarkarski klub Ivančna Gorica je bil ustanovljen 29. maja 2008, to je tudi dan, ko svoj Praznik obeležuje Občina Ivančna Gorica. Po besedah predsednika Simona Kastelica je glavni cilj kluba zagotavljanje kvalitetne vadbe za otroke in mladostnike ter možnost, da nadgradijo svoj košarkarski talent. Poleg košarkarskega znanja pa je po besedah predsednika glavno vodilo kluba timsko delo, odgovornost, red in spoštovanje, ki ga bodo otroci še kako potrebovali v nadaljnjem življenju oziroma na svoji poklicni poti.  

Začetkov iz leta 2008 se še kako dobro spominja tudi župan Dušan Strnad, ki je bil eden od ustanoviteljev kluba. V nagovoru je poudaril, da po 15-ih letih ugotavlja, da se je splačalo ustanoviti klub. Pogoji so bili takrat težji, vendarle z marljivostjo vodstva kluba in tudi s pomočjo staršev otrok, donatorjev in sponzorjev, je klub dobil trdne temelje, da uspešno nadaljuje poslanstvo med vsemi generacijami, od najmlajših ekip do članskih. Klubu, vodstvu kluba, igralcem in njihovim staršem je ob obletnici kluba izrekel še veliko uspeha v prihodnje.

Kot se spodobi so na prireditvi podelili tudi priznanja igralcem in zahvale zaslužnim klubskim delavcem.

Oglejte si tudi