Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Izgradnja kanalizacije v Stični poteka hitro in strokovno

V naselju Stična, natančneje na območju stanovanjskih objektov, ki pelje od kulturnega doma proti »Malem Borštu«, poteka izgradnja kanalizacije Stična 5. faza. Gre za enega od dveh območij v Stični, ki še ni opremljeno s kanalizacijskim sistemom.

Projekt obsega izgradnjo kanalizacijskega omrežja za odvajanje odpadne vode v dolžini okrog 750 metrov in sočasno izgradnjo meteornega dela kanalizacije v dolžini 500 metrov. Po besedah izvajalcev je na trasi položenih približno 250 metrov komunalnih vodov, projekt pa je zahtevnejši zaradi trdih kamenin in ozkega prostora v naselju.

Vrednost del znaša nekaj manj kot pol milijona evrov. Rok za zaključek del je konec letošnjega leta. Gradbena dela izvaja izvajalsko podjetje Komunalne gradnje Grosuplje skupaj s partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Grosuplje.

Župan Dušan Strnad

je ob začetku del povedal, da je letošnje julijsko neurje pokazalo, da je Stična občutljiva tudi na padavinske meteorne vode. Prav zato se že pri tem projektu veliko pozornosti namenja tudi meteornim vodam.

Oglejte si tudi