Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
32°C
20°C
JUTRI
35°C
19°C
1473

Gasilci uspešno zastopali našo občino na državnem gasilskem tekmovanju v Celju

Kot smo že poročali, je minuli vikend v Celju potekalo državno gasilsko tekmovanje, na katerem so nas zastopale tudi ekipe Gasilske zveze Ivančna Gorica. Prav je, da vas obvestimo tudi o rezultatih, ki so jih enote dosegle.
V lepem sobotnem dopoldnevu sta nastopili ekipa mladink PGD Zagradec na Dolenjskem, ki je v konkurenci 29-ih ekip osvojila 18. mesto in ekipa mladincev PGD Šentvid pri Stični, ki je od 46-ih udeleženih ekip osvojila 26. mesto.
V nasprotju z mladino, so imele ekipe članov in starejših gasilcev v nedeljo zelo otežene pogoje, saj je bil tekmovalni prostor zaradi jutranjega močnega dežja zelo spolzek in nevaren. Da je bilo temu res tako, so že v prvi od treh vaj občutile članice A PGD Krka, ko si je ena izmed tekmovalk poškodovala gleženj. Kljub temu so vajo uspešno končale, vendar jim tekmovalni odbor ni pustil nadaljevati s preostalima dvema vajama, zato so v konkurenci 35-ih ekip ostale brez rezultata (nedokončana vaja). Kmalu za njimi so nastopile članice B iz Korinja, ki so v konkurenci 37-ih ekip osvojile 20. mesto. Za konec nastopov GZ Ivančna Gorica pa so poskrbeli člani A PGD Radohova vas, ki so v konkurenci 47-ih ekip osvojili 32. mesto.
Lahko zapišemo, da so bile vsem ekipam naše GZ skupne zelo dobre vaje, žal pa so pri njih storili nekoliko preveč kazenskih točk, kar se pozna tudi na končnih rezultatih.

Vseeno čestitke vsem nastopajočim, ki so v težavnih razmerah, tako zaradi epidemije kot negotovosti glede same izvedbe državnega tekmovanja pokazali svoje znanje in uspešno zastopali GZ Ivančna Gorica.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi