Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
13°C
10°C
NED.
14°C
5°C
2175

FOTO: Premiera gledališke igre Sin slovenskega naroda na Jurčičevi Muljavi

Minuli vikend smo bili v letnem gledališču Jurčičeve domačije na Muljavi priča premieri gledališke igre Sin slovenskega naroda, avtorice Dragice Šteh, Ambasadorke občine Ivančna Gorica. Pod režijo se je zapisala Simona Zorc Ramovš.
Premiero sta si v gledališkem ambientu na Muljavi ogledala tudi župan Dušan Strnad in podžupanja Martina Hrovat. Po besedah župana nam je izjemna gledališka predstava dala vse to, kar je bil cilj razglasitve vseslovenskega Jurčičevega leta, da Slovenci ponovno spoznamo delo pisatelja Jurčiča. »Iskrene čestitke izrekam avtorici besedila in režiserki kot tudi celotnemu Ansamblu gledaliških ustvarjalcev, ki ga sestavljajo igralci skoraj iz vseh kulturnih društev iz občine Ivančna Gorica. Prepričan sem, da smo vsi skupaj doživeli lep kulturni večer in da si takšnih le še želimo. Naj nas Jurčič povezuje še naprej«, je zaključil Strnad.
Predstava je nastala v organizaciji: ZKD občine Ivančna Gorica, JSKD RS, Občina Ivančna Gorica, ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica, KD Josipa Jurčiča Muljava in kulturnih društev: KD Krka, KD Ambrus, KD Žebelj, KD Zagradec.

Fotogalerija >>

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi