Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Blagoslov prenovljenih prostorov župnijskega doma Višnja Gora

Minulo soboto je po večerni sveti maši pred cerkvijo sv. Tilna v Višnji Gori, upokojeni ljubljanski nadškof msgr. mag. Alojz Uran, blagoslovil prenovljene prostore v tamkajšnjem župnijskem domu.
»Ta hiša je hiša vzgoje verouka, je hiša duhovnosti, srečevanja različnih župnijskih skupin. Je tudi hiša kulture našega naroda in naše zgodovine, ker hrani naše župnijske knjige in arhiv«

, je zbranim povedal višnjanski župnik Slavko Judež. Vsem farankam in faranom je zaželel prijetno počutje v prostorih, hkrati pa poudaril tudi odgovornost do njih, da bi jih kar najbolje vzdrževali in varovali.

Blagoslovu prenovljenih veroučnih učilnic je prisostvoval tudi župan Dušan Strnad. Želi si, da bi otroci v novih veroučnih prostorih pridobili čim več znanja za življenje, ostalim faranom pa naj bo to drugi dom, kjer se bodo srečevali in obiskovali župnika. Župan večkrat poudari dobro sodelovanje Občine z župnijami in stiškim samostanom. Tako je tudi z župnijo Višnja Gora, kjer so s skupnimi močmi uredili prostore v župnijskem domu.

Simboličnem prerezu traku je sledil blagoslov novih prostorov in druženje farank in faranov.

Oglejte si tudi