Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Barbara Trunkelj zmagovalka teka na planiško velikanko

Na planiški velikanki v dolini pod Poncami se je v soboto premikalo v drugo smer kot po navadi, saj je na njej potekalo tekmovanje v gorskem teku Red Bull 400. Planiška preizkušnja velja za najtežjo med vsemi preizkusi sezone tekmovanja Red Bull 400. Tam je bila tudi naša občanka Barbara Trunkelj, ki ponovno ni razočarala svojih navijačev.

Dogodek je bil v Planici na sporedu že sedmič. Tekači so se pomerili v teku od vznožja do vrha planiške velikanke, organizatorji pa se lahko pohvalijo z letošnjo rekordno udeležbo. Vzpon do vrha letalnice je dolg 400 metrov, tekači pa morajo premagati 202 metra višinske razlike.

Zmage v posamični konkurenci sta se veselila domača tekača, Luka Kovačič in »naša« Barbara Trunkelj. Trunkljeva je tako ponovila lansko zmago, tokrat še bližje rekordu Italijanke Valentine Belotti (6:20). Za njim je letos zaostala le še štiri sekunde. »Letošnja zmaga je bila mogoče malo težja kot lanska, tudi zato, ker sem branila zmago, kar doda nekaj pritiska, pa navijačev ne želim nikoli razočarati. Naslednje leto bom sezono načrtovala tako, da bom šla na več Red Bull 400 tekem, verjetno na serijo 4titude«, je za portal Siol.net povedala zmagovalka.

Na našo občanko smo lahko res izjemno ponosni, saj je bila pred slabim letom dni na 23. izvedbi Ljubljanskega maratona najboljša slovenska maratonka. S konkurenco je »pometla« tudi na nedavnem mednarodnem Ivankinem teku v domači Ivančni Gorici.

Barbari Trunkelj v uredništvu iskreno čestitamo!

Oglejte si tudi