Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Kolesarska karavana tudi letos skozi našo občino

Z včerajšnjim dnem se je pri nas začela že 26. mednarodna kolesarska dirka Tour of Slovenia, ki bo tudi letos potekala skozi občino Ivančna Gorica. V nedeljo, 23. junija 2019, bo v centru Ivančne Gorice eden izmed letečih ciljev zadnje 5. etape letošnje dirke. Organizatorji sporočajo, da prehod skozi občino predvidevajo med 11.15 in 12.15 uro. V tem času bodo nekateri odseki cest zaprti za promet za krajše časovno obdobje. Obenem lahko pride tudi do zamud v železniškem in avtobusnem prometu.
Kolesarska karavana leta 2017 v Ivančni Gorici

5. etapa Trebnje – Novo mesto

: Zadnji del prireditve, ki poteka pod sloganom »Fight for green« bo imel start v Trebnjem. Preko Čateža in Ivančne Gorice se bo kolesarska karavana odpravila ponovno nazaj v Trebnje in potem v Belo krajino. Pred Črnomljem jih čaka predzadnji vzpon na letošnji dirki. Po letečem cilju v Metliki kolesarje čaka še vzpon na Gorjance in cilj na prenovljenem novomeškem Glavnem trgu. Kljub razgibanemu terenu se v zaključku dirke pričakuje šprint glavnine.

V našo občino bodo kolesarji prišli iz smeri Radohove vasi. Nadaljevali bodo mimo Šentvida pri Stični, Vira pri Stični, Stične ter prispeli v Ivančno Gorico, kjer bo eden od letečih ciljev. Po prečkanju železniškega prehoda bodo v krožišču zavili v smeri proti Šentvidu pri Stični ter nadaljevali nazaj proti Trebnjem.

Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje kolesarstva, da se nam pridružite v krožišču v Ivančni Gorici (ob cca 11.30 uri), kjer bomo v navijaškem vzdušju pospremili kolesarsko karavano. Občina Ivančna Gorica je poskrbela tudi za NAVIJAŠKE REKVIZITE, zato še posebej povabljeni.

Glede na to, da bosta že tretje leto zapored dirko Po Sloveniji neposredno in posredno prenašala tako Eurosport kot Televizija Slovenija, bomo s tem še dodatno opozorili svetovno športno javnost na lepote in zanimive turistične destinacije naše občine.

Več informacij je na voljo na spletni strani dirke https://tourofslovenia.si/sl.

Pomembne povezave:

Obvestilo o zapori

Časovnica 5. etape

Profil 5. etape

3D predstavitev

Oglejte si tudi