Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

5. Gregorjev sejem v Zagradcu

V soboto, 14. marca 2015 se je na ploščadi pred trgovino Kmetijske zadruge Stična v Zagradcu  od  8. ure zjutraj odvijal Gregorjev sejem, ki ga je Turistično društvo Zagradec v sodelovanju s Kulturnim društvom Zagradec pripravilo že peto leto po vrsti.


Tokrat se je vabilu odzvalo nekaj manj kot dve desetini ponudnikov izdelkov domače obrti,  domačih kmečkih dobrot in drugih rokodelcev iz doline reke Krke, dodatno pa je bila postavljena tudi stojnica Rdečega križa, na kateri so brezplačno merili stopnjo krvnega sladkorja in krvni pritisk, zraven pa postregli z dobrimi nasveti za preprečevanje teh dveh nadlog.


Na tržnem prostoru se obiskovalci niso ravno trli, so pa vse dopoldne, tja do 13. ure prihajali v večjih in manjših valovih, "pasli" oči in kaj poizkusili ter seveda tudi marsikaj kupili. Motike so bile v tem letnem času zaželeno blago, estetsko pletene košare in košarice so skominale vse, ki že razmišljajo o velikonočnem žegnu, umetniška dela na platnu in raznih drugih materialih so bila kot nalašč za darilo. Sladkosnedi so si lahko privoščili krof za malico in za domov škatlo čudovito oblikovanih in okrašenih piškotov; nekateri so se do naslednjega leta spet oskrbeli z zdravilnimi, zeliščnimi kremami, medtem ko je moška družba najbolj oblegala stojnico s suhomesnatimi izdelki, kjer se je dobilo poleg tudi kaj za poplaknit. Za veselo razpoloženje je med drugim poskrbel domačin, ki je vsake toliko časa raztegnil meh Pečjakove harmonike.


Med obiskovalci oziroma kupci se je pojavila tudi direktorica Kmetijske zadruge Stična, Milena Vrhovec in predsednik Občinske turistične zveze, Pavel Groznik.


Še več o sejmu si lahko ogledate na fotografijah.


 



Oglejte si tudi