Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Podaljšanje zapore ulice Banija na Igu

Občina Ig je pridobila dovoljenje za zaporo na državni cesti na Igu (ulica Banija) in sicer od 1. do 31. 7. 2021. Zapora je bila potrebna zaradi obnove vodovodnih priključkov ter pločnika, pri katerih je bila investitorka Občina Ig. Vsa dela so bila opravljena do roka.

Investitorka Direkcija RS za infrastrukturo pa je pristopila k celoviti rekonstrukciji državne ceste. Po pregledu nosilnosti same ceste je bilo namreč ugotovljeno, da je cesta v slabem stanju ter bo potrebno zamenjati tudi spodnji ustroj cestišča. Glede na tehnologijo gradnje cest se bo nosilna plast zamenjala v globini 65 cm. Zaradi omenjenih del bo zapora ulice Banija trajala še do 30. 9. 2021. Izvajalec del je koncesionar državnih cest, Gorenjska gradbena družba d.d., Kranj.

Uradni obvoz je urejen na relaciji Ig-Ljubljana-Brezovica-Notranje Gorice-Podpeč-Ig. Avtobusna linija LPP 19I pa bo vozila po skrajšani trasi (do AP Ig); linija 40 bo vozila na relaciji Ig-Staje-Kot-Iška vas-Strahomer-Vrbljene-Tomišelj-Brest-Matena-Iška Loka-Ig.

Prosimo za razumevanje in potrpežljivost.

Oglejte si tudi