Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

10. obletnica PD Krim

Planinsko društvo Krim je dne 14.10.2018 s pričetkom ob 9.30 uri realiziralo društveni dogodek 10 obletnice delovanja Planinskega društva Krim v povezavi z dogodkom Planinske zveze Slovenije »SLOVENIJA PLANINARI« na lokaciji VRBLJENE-STRAHOMER (OB HIPODROMU) ter njeni okolici.

Predsednik društva g.Boštjan Gačnik je vse prisotne prisrčno pozdravil, še posebej Janeza Cimpermana, župana Občine Ig  in predstavnika PZS MDO Ljubljana. Predsednik je nato prisotnim podal povzetke deset letnega uspešnega delovanja Planinskega društva Krim.

Dogodka so se udeležili tako člani našega društva, kakor tudi predstavniki drugih  društev Alenka Jeraj Društvo Fran Govekar, Marjan Žagar, Turistično društvo Krim ter z nami preživelo lep in aktiven dan ob skrbi za varovanje narave in zdravja ljudi. 
Vodniški pohod je skupaj z naravovarstvenim odsekom načelnico Simono Zorko vodil vodnik PZS Marko Habjan. Pohodniške ture na Šešter (630mnm, vzpon 330m) se je udeležilo trinajst pohodnikov. To je hrib v krimskem pogorju z lepim razgledom nad hipodromom med Vrbljenjem in Strahomerjem. 

Aktivnost Orientacije je z veliko vloženega truda pripravil vodnik PZS Janko Purkat. Pot je bila predvidena med Iško vasjo, hipodromom in Bajerjem v Strahomerju. Primerno je bilo za tiste, ki so se radi preizkusili v orientaciji v naravi ali jo radi zgolj spoznali kakor tudi družine z otroci, katere so čakali »SKRITI ZAKLADI«  

"Kljub gosti megli tega dne  na območju trase orientacije se ni nihče izgubil, tudi medved se ni pokazal, čeprav pogosto kolovrati tod okoli, se je pa nekaj udeležencev prvič srečalo z tem športom, kompasom, zastavicami, ki označujejo kontrolno točko, perforatorjem za označevanje točke ...." 

Aktivnost KOLESARJENJA je vodil Aleš Juvanc. Skupina pet udeležencev je z veseljem prekolesarilo 20,4 kilometrsko traso ob reki Iški imenovani »OKLJUK« s štartom in ciljem Vrbljene-Strahomer. 

Aktivnost MARKACIJE je vodil naš neutrudni markacist PZS in načelnik markacijskega odseka Jože Krašovec.  

"V Dolenjih senožetih - na pol poti med Iškim vintgarjem in Krimom so na novo postavili kovinski steber z smernimi tablami ter obsekali zaraščeno pot. Udeležence je kot načelnik markacistov seznanil z vzdrževalnimi deli poti. Še dobro, da sta vsaj dva udeleženca pokazala zanimanje za tovrstno delo." 

Aktivnost PLEZANJE je varno izvedel vodnik PZS g.Boštjan Gačnik predsednik Planinskega društva Krim. Pet navdušenih plezalcev je pod budnim očesom z uporabo zaščitne plezalne opreme plezalo na naravni steni v Iškem Vintgarju. 

Ob koncu vseh varno izvedenih planinskih aktivnosti je sledilo prijetno druženje, kar smo popestrili tudi z srečelovom  naših številnih donatorjev ob tem jubileju, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo.

Čisto ob koncu pa je sledil razrez čudovite in slastne torte, katero je za ta namen spekla naša naravovarstvenica ga.Mateja Uršič, za kar se ji tudi lepo zahvaljujemo.

                                                                                      Predsednik društva                                                                                                                                                   Boštjan Gačnik

  

 

Oglejte si tudi