Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Akcija ozaveščanja lastnikov psov

Društvo zelenih nadzornikov Ljubljane v soboto, 25. maja 2019, ob 10. uri v Novih Fužinah pripravlja zaključek akcije ozaveščanja lastnikov psov.

Namen akcije je opozoriti na pasje iztrebke, ki predstavljajo težavo predvsem v stanovanjskih soseskah, na zelenicah in v parkih, pa tudi na pločnikih in drugih peščevih površinah.

 

Akcija se je začela prejšnjo soboto, 18. maja 2019, ko so člani društva v parku Tivoli z zastavicami označevali pasje »kupčke« na zelenicah, igriščih, v parkih, skratka povsod, kjer lastniki psov ne poskrbijo za čistočo.

Svoje aktivnosti bodo to soboto, 25. maja, nadaljevali na zelenih površinah v bližini Fužinskega gradu, kjer bodo postavili stojnico z letaki, rokavicami in vrečkami. Mimoidočim bodo predstavili potek akcije, izmenjali izkušnje in pobrali zastavice na širšem območju Novih Fužin. Hkrati bodo pobirali tudi ostale odpadke.

Človek, čuvaj svoje mesto 

 

Na pomen pobiranja pasjih iztrebkov opozarjamo tudi z družbeno odgovorno kampanjo Človek, čuvaj svoje mesto, s katero poudarjamo pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

Kam odložiti pasje iztrebke?

Lastniki psov lahko iztrebke, pobrane z vrečko odvržete v koš za mešane komunalne odpadke.

https://www.youtube.com/watch?list=PLeJixfrhaf41utqTGMPQvwj62JUssH4fP&v=LtPzQZbErnk

Oglejte si tudi