Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Srečanje vaških svetov naše občine

V sredo, 6. marca 2019 je župan sklical vaške svete naše občine, v novi sestavi, po lokalnih volitvah 2018. Srečanja so se udeležili skoraj vsi konstituirani vaški sveti, v tem mandatu je izvoljneih kar 21, od 23. Župan jih je na začetku pozdravil in jim čestital ob imenovanju. Predstavil je delovanje občine ter nekatere dokončane strateške projekte. Ozrl se je tudi v prihodnost in vaškim svetom predstavil nekatere razvojhne načrte, ki bodo vplivali na izboljšanje življenja tako v posameznem naselju, kot  tudi v občini. 

Predsedniki vaških svetov so bili seznanjeni z njihovimi nalogami, ki izhajajo iz Statuta Občine Ig. Funkcija vaškega sveta je častna. Predstavljene so bile tudi njihove obveznosti, med njimi naloga poverjenika civilne zaščite, katera je pomembna v primeru naravnih nesreč. Več o tej nalogi je povedal poveljnik CZ, Anton Pucihar. Povabljeni so bili, da se aktivno vključijo v razvoj svojega naselja in in občini posredujejo predloge ali potrebe posamezne vasi.

Na koncu srečanja so vaški svetniki/svetnice zastavili vprašanja, na katera je župan podal odgovore. Največ vprašanj je bilo glede umiritve prometa in  zmanjšanja hitrosti v naših naselij. 

Udeleženci so bili zadovoljni, da so se srečali in izrazili upanje, da bodo takšni sestanki tudi v prihodnje.

Oglejte si tudi