Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Prireditev ob občinskem prazniku

Petek, 22. marec 2019 je bil za občino, predvsem pa za občane in vse nagrajence oz. prejemnike občinskih priznanj en lep in prijeten večer.  Čarobnost večera so nam že takoj na začetku nakazala plesalke skupine Exquisites in himna, ki so jo zapele Borovničke. 

Po uvodnem govoru župana so na oder prišli otroci iz vrtca Ig, v nadaljevanju pa še mladi instrumentalisti iz OŠ Ig in Iza s prečno flavto.  
Sledilo je podeljevanje priznanj, najprej pohvala župana Balinarski ekipi DU Ig, priznanja so prejeli: Franc Orhini, Martinovi animatorji, Rok Janez Šteblaj in Braco Vukosavljević, naziv najboljša športnica, športnik in športna ekipa leta, so postali Lara Janželj v šahu, Lovro Kramberger v karateju in rokometna ekipa starejši dečki B, letnik 2004 ŠD Mokerc Ig.  
Sledil je nastop Borovničk in v nadaljevanju še podelitev zlatih plaket, ki so jih prejeli: Franc Janko Susman, Anton Balant, Karate-do klub Ig Shotokan, Planinsko društvo Krim, Društvo žena in deklet na podeželju Ig, ŠD Mokerc Ig.  

Letos je bil podeljen tudi naziv Častni občan in to sta v letošnjem letu postala Janez Bolha in Stanka Rebolj.  Čestitke še enkrat vsem nagrajencem in častnima občanoma.  
Zaključek večera je popestril s svojimi uspešnicami Dejan Vunjak.  

Na prireditvi je svojo redno letno razstavo pripravilo Društvo žena in deklet na podeželju Ig, ki je tudi pogostilo udeležence prireditve s sladkimi dobrotami.  

Oglejte si tudi