Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Novost pri nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča

Občina Ig bo v letu 2018 vzpostavila evidenco nezazidanih stavbnih zemljišč, na podlagi določil novega Odloka NUSZ, prostorskega akta in stanja v naravi. 

O podatkih za odmero NUSZ boste po pošti obveščeni tisti lastniki nezazidanih stavbnih zemljišč, na katerih je možna gradnja stavb. 

V času javne razgrnitve na Občini Ig (predvidoma v mesecu januarju) boste imeli vsi zavezanci za nezazidana stavbna zemljišča možnost vpogleda v podatke. 

Za zavezance, ki so lastniki stavb na zazidanem stavbnem zemljišču bomo pridobili podatke po uradni dolžnosti iz evidenc - Geodetske uprave RS Register nepremičnin (REN) in ne več glede na poziv lastnikov oz. uporabnikov nepremičnin, kot je bila praksa do sedaj. Za odmero NUSZ se bodo upoštevali podatki iz REN s presečnim datumom 31.1.2018. 

V kolikor nimate urejene evidence svojega objekta v REN, to lahko uredite na spletni strani http://prostor3.gov.si/javni/, na Območni geodetski upravi Ljubljana ali Geodetski pisarni Grosuplje in NE VEČ na Občini Ig.  

Z novim Odlokom o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Ig (Uradni list RS, št. 72/2017 ) z dne 15.12.2017) je določena podlaga za odmero NUSZ.

 

Oglejte si tudi