Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mostiščar november

Pred vami je predzadnja letošnja številka Mostiščarja. V njej ne spreglejte novic iz občinske hiše, kamor smo uvrstili sporočilo izvajalca gospodarske javne službe JP Voka Snaga o pravilnem ločevanju in zbiranju odpadkov. Režijski obrat poroča o opravljenih delih na omrežju ter poziva k priklopu na kanalizacijsko omrežje, saj je ta obvezen povsod, kjer je omrežje zgrajeno. Društveni dogodki so bili kako drugače kot jesensko obarvani. Največ se jih je zvrstilo v hribovitem delu občine. V Zapotoku so pozdravili jesen s prikazom kmečkih opravil, domače gobarsko društvo je pripravilo razstavi gob.  

Osrednji kulturni dogodek je bilo praznovanje 15. obletnice delovanja Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Ig, ki je pripravil slavnostni koncert z gosti. Kako varna je pot v šolo, so na pobudo občinskega Sveta za preventivo v cestnem prometu preverili v Tomišlju – o izsledkih v rubriki Kotiček za mlade. Končno pa predstavljamo tudi letošnjo generacijo prvošolcev OŠ Ig – šolska vrata so septembra prestopili na Igu ter na podružničnih šolah na Golem, v Iški vasi in Tomišlju. Skupaj jih je skoraj stotnija!  

V zgodovini naših krajev tokrat ponovno zgodba iz starih časov, ki jo je zabeležil Bojan Jerlah, in predstavitev krajevne kronike, ki je nastala v drugi polovici 19. stoletja v Strahomerju. Koliko časa otroci preživijo pred zasloni – takšnimi in drugačnimi –, so ugotavljali v raziskavi med učenci OŠ Ig, starimi med 8 in 12 let. O njej v rubriki Dobro je vedeti, tam tudi nekaj priporočil o varni vožnji, zlasti ko je pred vrati veseli december. Pretekli mesec je bil  posvečen požarni varnosti, zato na naslovnici tokrat gasilska fotografija. O uspehih na gasilskih tekmovanjih poročajo gasilci iz Matene in Iške vasi. V rubriki Šport odlične novice o uspehih uspešnega ižanskega športnika – voznika Marka Škulja, ki nadaljuje z nizom uspešnih sezon – letos je osvojil kar tri naslove prvaka v Pokalu Twingo!  

Prijetno branje!

Oglejte si tudi