Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Mostiščar februar

Pred vami je prva letošnja številka Mostiščarja. Z novim letom je začela delovati nova skupna občinska uprava poimenovana G5, več o njej izveste v rubriki Iz občinske hiše. Nadaljuje se projekt Na-kolih, saj ste v središču Iga zagotovo opazili, da tam raste stavba namenjena interpretacijskemu centru. Na društvenih in kulturnih straneh najdete članke, povezane z decembrskim prazničnim dogajanjem – od jaslic pod Krimom, žegnanja konj ter številnih koncertov, ki so jo jih pripravili naši zbori. Članice Društva žena in deklet na podeželju Ig pa so se lotile zanimivega projekta – kvačkajo hobotnice. Začela se je serija vsakoletnih strokovnih predavanj  Barje, ali te poznam – prvo predavanje, posvečeno arheobotaniki je za nami, februarja sledi novo, posvečeno pomembni arheološki najdbi z Iga, ki ima po odkritju za seboj razburljivo kriminalno zgodbo.   
V rubriki Turizem pišemo o novih panoramskih tablah, ki so jih decembra postavili po več krajih občine, ter o udeležbi naših društev na sejmu  Alpe-Adria. V rubriki Dobro je vedeti preberite o vaji civilne zaščite, ki se je izobraževala o potresu, ter o novem koncesionarju za  pomoč na domu. V tej številki si lahko preberete tudi o pohodih, ki so se zvrstili in vabilo na Matijev nočni pohod na Krim. V rokometu in karateju so bili naši športniki prav tako aktivni.  

Na koncu ne spreglejte vabil  na številne prireditve v naši občini, posebno lepo vabljeni 22. 2. na Podkrimski pustni karneval na Ig!

 

Oglejte si tudi