Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Odlični rezultati domačih

V  nedeljo 11. avgusta so prizadevni člani Konjerejskega društva Krim, pripravili odmevno že 33. konjeniško prireditev.

 

To leto jo je v pripravah na prireditev kar pošteno zagodlo vreme, saj so jo morali zaradi obilnih padavin, na prvotno objavljeni termin, prestaviti na 11. avgust.

Letos je bilo na sporedu devet dirk, najprej šest kasaških in nato še dirka enovpreg in dvovpreg slovenske hladnokrvne pasme in kot poslastica še dirka ponijev - enovprege. Obiskovalce in tekmovalce sta z dogajanjem na tekmovališču seznanjala naš dolgoletni komentator Jani Šivc in Branko Hrga. Da pa je vse potekalo tako kot je potrebno so poskrbeli sodniki: Matko Galunder, Slavko Petovar, Danijel Herič  in Farenčič Mateja. Vse prisotne sta pred pričetkom tekmovanja pozdravila gospod Jože Škulj, predsednik KD Krim in gospod Janez Cimperman, župan Občine Ig, ki je tudi uradno otvoril tekmovanje.

Sedma dirka avto start za slovensko hladnokrvno pasmo - dvovprege. Pomerilo se je šest dvovpreg in v napeti dirki je prvo mesto pripadlo ZORI in LINEJI z voznikom Avšič Ambrožem iz KD Sostro, drugo mesto sta si priborila LISNONA in TITO NERO z voznikom Trček Marjanom in sovoznico Trček Aljo iz KD Barje, tretje mesto pa je pripadlo PIKI in LIKOTINO z voznikom Gorc Antonom in sovoznikom Gorc Miranom.

Deveta in zadnja dirka avto start za slovensko hladnokrvno pasmo - enovprege. Pomerile so se  štiri enovprege in v napeti dirki je šele po ogledu fotofiniša prvo mesto  pripadlo MARGARITI RIČKA z voznico Mašo Škulj in sovoznico Sašo Gorc – KD KRIM, drugo mesto si je priboril TITO NERO z voznikom Trček Marjanom in sovoznico Trček Aljo - KD BARJE, tretje mesto je pripadlo LIKTORIJI  z voznikom Gorc Antonom in sovoznikom Gorc Miranom.

 

Po končanih dirkah je sledilo družabno srečanje pod zvezdami z ansamblom Klemna Krežeta in ob njihovih melodijah. Z bogatim srečelovom se je že 33. prireditev zaključila v poznih večernih urah, tisti ki so prireditev zamudili jim je pa lahko pošteno žal. Kot vsako leto, smo se tudi tokrat, vsi člani KD Krima skupaj z sponzorji potrudili po svojih najboljših močeh da je bilo vse tako kot mora biti in že sedaj vabimo na 34. prireditev v letu 2020.  Čestitke in pohvala vsem.

Nasvidenje naslednje leto!      

                                                                                                                                            Tekst &foto
                                                                                                                                              Milan Knez

Oglejte si tudi