Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Sijajni uspehi učencev Glasbene šole Emil Adamič

Odhajajoča zima vsako leto napoveduje številna glasbena tekmovanja, na katerih se pomerijo mladi glasbeniki. Osrednjo vlogo igra Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG), ki velja za državno tekmovanje. Posebnost tekmovanja je, da poteka v različnih krajih po Sloveniji, posamezen instrument pride na vrsto samo na vsake tri leta, tekmovalci pa se pomerijo v svoji starostni kategoriji. Učenci Glasbene šole Emil Adamič so tudi letos dokazali, da redna vaja ob odličnem mentorskem vodenju prinaša uspehe in tlakuje pot nadaljnjemu razvoju.

Med nizkimi trobili sta barve GŠEA v kategoriji 1c zastopala Jakob Ciuha na pozavni, ki je osvojil bronasto priznanje, in Luka Vampelj na rogu s srebrnim priznanjem. Med trobentami se je v kategoriji 1a odlično izkazal Ignacij Dolinar, ki je s svojo interpretacijo pesmi navdušil komisijo in osvojil zlato priznanje.
Med tolkali sta svoje sposobnosti preizkusila Janez Merzel, ki je v kategoriji 1c osvojil bronasto priznanje ter Patrik Vidovič, ki je svoj nesporen talent dokazal z zlatim priznanjem.

V sodelovanju z Osnovno šolo Šmarje – Sap je odličen uspeh na Glasbeni olimpijadi dosegel Lenart Dolinar. Na tekmovanju, ki ga organizirata Glasbena mladina Slovenije in Akademija za glasbo, se tekmovalci pomerijo v pravem glasbenem mnogoboju (glasbena teorija, petje, a vista petje, skladanje pesmi, izvedba lastne pesmi). Lenart je pod vodstvom mentorice Ane Obreza na celodnevnem tekmovanju v novih prostorih Akademije za glasbo osvojil zlato priznanje in visoko 5. mesto med kar 60 tekmovalci iz cele Slovenije.

Morda se zdi, da so le najboljša priznanje veliko vredna, a kdor se še ni preizkusil na tekmovanju, enostavno ne ve, kako veliko truda, vaj, nastopov in tudi poguma vložijo vsi tekmovalci. Zato si prav vsi zaslužijo posebno pohvalo in vzpodbudo za naprej.

Janez Dolinar, GŠEA

Oglejte si tudi