Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

POMOČ IN PODPORA STAREJŠIM

VABLJENI, DA PODPRETE NAŠ PROGRAM: POMOČ IN PODPORA STAREJŠIM

Zdravstvena kriza, ki smo ji priča, nas je opozorila na ranljivost in šibkost najstarejših in bolnih. Zato si želimo v letošnjem letu okrepiti program Pomoč in podpora starejšim, ki poteka v sodelovanju z našimi 37-imi Krajevnimi organizacijami Rdečega križa (KORK).

S tem programom želimo zmanjšati izključenost starejših iz aktivnega življenja. V upanju, da nam korona virus ne bo več dolgo omejeval gibanja in druženja, načrtujemo izvajanje večjega števila aktivnosti za to populacijo. Naši prostovoljci zaenkrat starejše in nemočne obiskujejo na domovih ali v domovih za starejše občane. Z njimi se sprehajajo, jim po potrebi preberejo časopis ali zanje opravijo nakupe v trgovini ali lekarni, nudijo pa jim tudi meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi. S toplo in prijazno besedo jim krajšajo čas in jim tako pomagajo pri spoprijemanju s posledicami epidemije. Socialno šibke oskrbujemo tudi s paketi hrane, oblačili ter higienskimi pripomočki.

Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo LJUDEM5 na številko 1919 in prispevajte 5 EUR za dobrodelno akcijo "Pomoč in podpora starejšim''. Prispevate lahko vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T-2.

Donacije bodo v celoti namenjene socialno šibkim, starejšim ljudem, za nakup paketov hrane, toplih obrokov, oblačil, higienskih pripomočkov in drugo tako materialno kot nematerialno pomoč. Dnevno lahko spremljamo kako lahko že te donacije rešijo marsikatero hudo stisko.

Vaše donacije sprejemamo tudi na našem humanitarnem računu, podatki za nakazilo:

PREJEMNIK: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana

IBAN: SI56 61000 1122334482, Delavska hranilnica d.d.

SWIFT ALI BIC: HDELSI22

SKLIC: SI00 10-2-7

NAMEN: Pomoč in podpora starejšim

KODA NAMENA: CHAR

Oglejte si tudi