Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Podeljena koncesija za zapuščene mačke in pse

Občina Ig je skladno z Odlokom o podelitvi koncesije za opravljanje lokalne gospodarske javne službe zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali na območju Občine Ig (Uradni list RS , št. 24/2019), v začetku letošnjega leta zaključila javni razpis za podelitev koncesije za zapuščene mačke in pse. Občina Ig je tako za obdobje 10 let podelila koncesijo zavetišču, ki je na javnem razpisu izpolnjevalo pogoje, to je; Zavetišče Meli center Repče, Repče 10, Trebnje. 

Občina je dolžna skladno z Zakonom o zaščiti živali, poskrbeti za zapuščene živali na območju občine. V kolikor v vaši  okolici opazite zapuščeno žival, nam le - to čimprej sporočite, na telefon 01 2802 324 ali na elektronski naslov: info@obcina-ig.si.  

To informacijo lahko posredujete tudi na Zavetišče Meli center Trebnje na elektronski naslov: meli.center.repce@gmail.com ali na telefon: 031 331 336. Zapuščenim, bolnim in poškodovanim živalim nudi veterinar ustrezno oskrbo. Živali so nato čipirane ali drugače ustrezno označene. Zavetišče jim nato preko socialnih in drugih medijev, išče prijazen dom. 

Odgovoren lastnik ne sprehaja psa po kmetijskih površinah, njivah in po pokopališčih. Poskrbite za njihove iztrebke.

Oglejte si tudi