Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Mladi v Občini Ig - ko mnenje mladih šteje

Mladi Občine Ig, so se v preteklem tednu zbrali na delavnici, ter s svojimi predlogi in talenti podali pomemben prispevek k začetnem razvoju občine na mladinskem področju.

Delavnica za mlade je bila izvedena 12. 4. 2024 v Centru Ig, kjer so mladi s svojimi talenti in sposobnostmi prispevali k začetnemu razvoju občine na področju mladine. Na delavnici so aktivno sodelovali tudi župan Zlatko Usenik, podžupanji Zuhra Jovanovič in Mira Žagar, Polona Skledar, vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Ig in Tina Škulj, koordinatorka dela z mladimi.

Skozi različne in zanimive načine dela na delavnici, ki sta jo vodila zunanja usposobljena mentorja Matej Cepin in Ana Čemažar Nacionalne agencije MOVIT, je bilo izluščenih kar nekaj ciljev, ki bodo opora za konkretno mladinsko delo v prihodnje. Eden prvih korakov, ki so jih mladi prepoznali bi bil ustanovitev Odbora za mlade, vzporedno pa bi že načrtovali dogodke za kvalitetno preživljanje prostega časa (npr. filmski večeri, dogodek pod zvezdami, tržnica društev, med-vaške mladinske igre, glasbeni festival). Mladi so prav tako izrazili potrebo po boljši ureditvi javnega prevoza ter željo po skupnem prostoru, kjer bi se družili, soustvarjali in bili v pomoč sovrstnikom.

Delavnica je bila pripravljena v okviru projekta Europe Goes Local, preko katerega je Občina Ig deležna podpore in usposabljanj s strani MOVIT – nacionalne agencije, ki izvaja program Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota. Župan Zlatko Usenik se je na koncu skupaj s podžupanjama zahvalil mladim za sodelovanje in pripravljenost, da se dejavno vključijo v lokalno skupnost pri delu mladi za mlade.  

 

 

Oglejte si tudi