Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Izobraževanje za lastnike gozdov

Za lastnike gozdov so Zavod za gozdove Slovenije, Društvo lastnikov gozdov Krim in Občina Ig pripravili izobraževanje na temo žledoloma. V torek, 11.03.2014  se je zvečer v dvorani na Golem zbralo veliko število lastnikov gozdov.

Vodja ZGS KE Škofljica, Milan Podlogar je govoril o generalni odločbi sečnje po naravni nesreči žledolomu, ki nadomešča običajno posamično odločbo za posek lesa v gozdu. Opozoril je, da mora vsak lastnik gozda, preden prične s čiščenjem gozda, poklicati pristojno ZGS, telefon KE Škofljica je 01 36-68-210, kjer se z navedbo parcelne številke in katastrske občine zabeleži sečnja. Vsak lastnik je dolžan po končani sečnji prav tako sporočiti količino iglavcev in listavcev, ki so bili posekani in pospravljeni. O vsem tem mora vsak lastnik voditi evidenco. Govoril je še o nevarnih drevesih, ki lahko ogrožajo objekte.

Inštruktor za delo v gozdu je prikazal varno delo z motorno žago in opozoril na obvezno osebno varovalno opremo pri delu v gozdu. Na koncu so predstavniki dveh podjetij tudi predstavili osebno varovalno opremo, katero so si udeleženci izobraževanja z zanimanjem ogledali.

S strani slušateljev je bilo podanih kar nekaj aktualnih vprašanj, kar kaže, da so tovrstna srečanja dobrodošla. Hkrati je bilo veliko povpraševanja po tečaju varnega dela z motorno žago, za katerega je predsednik Društva lastnikov gozdov Krim povedal, da ga bodo pripravili v prihodnjih mesecih.  

 

 

 

Oglejte si tudi