Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
14°C
6°C
JUTRI
12°C
5°C

Seminarji za zdravo srečno in uspešno življenje

Organizator: Turistično društvo Kurešček
Vstopnina: Vstop prost
delavnica Postavite družine po Bertu Hellingerju

 Prazniki so za nami in upam, da se že vsi veselimo novega srečanja v okviru Seminarjev za zdravo srečno in uspešno življenje, ki bo 15. maja ob 19. uri. Tokrat se bomo lotili "Postavitve družine". Z nami bo Damijana Žišt, doktorica znanosti, novinarka in sodelavka Inštituta za sistemske postavitve.

Metoda »Postavitev družine« je metoda, ki temelji na dejstvu, da smo srečni in uspešni šele takrat, ko smo v slogi in soglasju s svojim družinskim sistemom. Omogoča iskanje rešitev, ki jih imamo zaradi povezanosti s težavami v družinskem sistemu. Z njo pridemo v stik z brezpogojno ljubeznijo, ki teče prek življenja skozi naš družinski sistem in nas resnično zdravi. S tem drugače sprejemamo sebe in naše družinske člane. Uvid v dinamike in dogodke našega družinskega sistema nam daje novo življenjsko moč. Metodo je razvil Bert Hellinger s svojim dolgoletnim delom in je razširjena po svetu v več kot 40 državah. Zasnovana pa je na fenomenološkem pristopu.

Postavitev družine« razrešuje različna področja:

  • zdravje in bolezen,
  • partnerstvo,
  • spolnost in srečno partnerstvo,
  • odnosi v družini: starši otroci,
  • osebni in poklicni uspeh,
  • denar in življenje,
  • travme, strahove in fobije.

 Damijana Žišt o tehniki pravi: "Včasih se sprašujemo in iščemo vzroke, zakaj nam nekaj ne gre v življenju, čeprav vse delamo tako, kot je treba. Na postavitvi družine se potem pokaže, da je vzrok v našem družinskem sistemu. Običajno se je zgodila neka tragična, žalostna zgodba, zaradi katere je prišlo do hude travme in zamrznitve naših družinskih članov, našega družinskega sistema. In ko se to na postaviti pokaže, ko na ta dogodek in ljudi, ki so bili vpeti vanj, resnično pogledamo s spoštovanjem in ljubeznijo, se nekaj premakne, ljubezen znova steče. Vendar ljubezen lahko steče le, če je v družini vzpostavljen red, pravi Bert Hellinger. In če bo tekla ljubezen v družinskem sistemu, če smo od staršev otroci vzeli dovolj ljubezni, nam bo kasneje šlo dobro v življenju, pa tudi v partnerskem odnosu. Pri tem nam lahko pomaga metoda Postavitev družine, ki zdravi celoten družinski sistem in omogoča, da ljubezen znova steče". 

 Kako poteka metoda Postavitev družine in še veliko več boste izvedeli na samem predavanju.
Všečkaj objavo

Oglejte si tudi