Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
3°C
-2°C
JUTRI
1°C
-2°C

Obrezovanje sadnega drevja in jagodičevja

1709
Deli

Čebelarsko društvo Ig vabi  svoje člane in občane na prikaz spomladanske oskrbe ter obrezovanja različnega sadnega drevja in jagodičevja, ki ga bo vodil Roman Mavec. Prikaz obrezovanja bo v četrtek, 16. marca ob 16. uri v sadovnjaku Štefana Buniča, na naslovu Brest 35a.  
Vsi, ki vas tovrstni dogodek zanima se obujte in oblecite primerno vremenskim razmeram.
Podrobnejše informacije glede obrezovanja lahko dobite na telefonu: 031 539 863.
Vabi vas Čebelarsko društvo Ig

Prikaz bo vodil Roman Mavec, član ČD Ig in vodja poskusnega sadovnjaka Kmetijskega instituta RS. Sadovnjak se nahaja na Brdu pri Lukovici, kjer gojijo okrog 45.000 sadik raznega sadnega drevja in jagodičevja. Namen poskusov je  plemenitenje sadnih vrst pri najrazličnejših pogojih vzgoje. Poskusi zajemajo način in čas rezanja, način in količina gnojenja, zalivanja, zaščito pred škodljivci. Cilj je pridelati čim kvalitetnejše sadeže in drevo čim dlje ohraniti pri polni rodnosti. Letno pridelajo po več ton kvalitetnega vsakovrstnega  sadja, ki ga sproti prodajo v sadovnjaku.

V kolikor želite več informacij o tej temi, vabljeni tudi na prikaz obrezovanja v sadovnjaku KIS Brdo pri Lukovici, ki bo soboto, 11. marca ob 9.00 uri. Vstop je prost, za prikaz pa si vzemite od 4 – 5 ur.  Več informacij vam je  na voljo na spletni strani KIS Brdo pri Lukovici.

 

   

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij