Logo MojaObčina.si

Ig

JUTRI
0°C
-3°C
PET.
1°C
-2°C

Delavnica "Kruh z drožmi - oblikovanje krušnega peciva"

Organizator: Svobodna šola Kurešček
Vstopnina: Prostovoljni prispevki
Vas zanima kako narediti kruh, ki je najboljši za pomakanje jedi ali kruh, ki je najboljši za mazanje namazov ali kruh, ki najbolj tekne za zajtrk? Kaj je razlika v pripravi testa za lepinjo, žemljico, toast, rogljiček? Kako pripraviti in oblikovati različne vrste kruhe z drožmi?

Na delavnici se bomo seznanili tudi s številnimi prednostmi kruha in krušnega peciva narejenega z drožmi ter vlogo moke in žit pri pripravi kruha in krušnih izdelkov. Naučili se bomo kako sami narediti in vzdrževati droži, zamesili bomo testo z drožmi in se še posebej posvetili oblikovanju različnih oblik krušnega peciva - bagete, stručke, žemljice, pletenice, bombetke ipd.

Delavnica peke krušnega peciva z drožmi je namenjena vsem, ki:
- vas peka z drožmi zanima, a nimate izkušenj,
- kruh z drožmi že pečete in bi radi svoje znanje nadgradili,
- bi radi izvedeli kaj so droži :),
- pečete kruh brez kvasa ali z vinskim kamnom ali kefirjevo vodo ipd., a z drožmi še niste poskusili.

Način priprave kruha z drožmi je v zadnjih letih zelo razširjen, saj se vse bolj zavedamo prednosti kakovostnega kruha. Kruh, ki je narejen z naravno fermentacijo ekološke moke ne vsebuje številnih dodatkov, ki škodujejo zdravju.

Z udeležbo na delavnici podprete delovanje Svobodne šole Kurešček, saj so vsa zbrana prostovoljna sredstva namenjena izgradnji šole.
Pri tem se zahvaljujemo BIO MLIN STRAŽAR () za podporo, ki za izvedbo delavnic prispeva EKOLOŠKO MOKO.

Delavnico vodi Zuhra Jovanovič.

Prijave so obvezne na zuhra@kamerad.net ali po telefonu 040 292 975 (Zuhra).

Toplo vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi