Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Začela se je gradnja ceste na Koreno

Konec septembra se je v občini Horjul pričelo z deli na enem od večjih projektov. V torek, 29. septembra, so gradbeni delavci podjetja Hidrotehnik d.o.o. pričel z deli na projektu rekonstrukcije dela poti na Koreno mimo vodohrana Horjul (Pot na Koreno). O vseh zaporah ceste so prebivalci, ki sicer redno uporabljajo to cesto s strani občine, sproti obveščeni tudi preko SMS sporočil. Tako lahko svoje poti sproti prilagajajo aktualnemu stanju del na cesti in se ne vozijo po obvozu, če to ni potrebno.
Cesta poteka po ozkem območju, širina ceste pa se vzdolž trase spreminja in sicer od 3 m do 4,5 m. Z nameravano rekonstrukcijo se bo širina povečala na 5 m, poleg tega pa bo urejena tudi obojestranska bankina. Z investicijo se bo izboljšala tako preglednost odseka kot prometna varnost za občane, ki se vsakodnevno vozijo na Koreno in Samotorico. Glede na priljubljenost smeri za namene rekreacije pa bo izboljšana tudi varnost kolesarjev, izletnikov in obiskovalcev omenjenih naselij. V sklopu investicije se bo uredila tudi električna napeljava do vodohrana Horjul, saj novejši standardi predpisujejo dnevno spremljanje monitoringa načrpane pitne vode in je to nujen poseg v občinsko infrastrukturo. Prav tako pa je elektrika potrebna za pripravo pitne vode oz. doziranje dezinfekcijskega sredstva. 

Za nemoten potek dela je od 29. 9. 2020 do 31. 5. 2021 v času od ponedeljka do petka od 7:30 do 17:00 ure ter v soboto od 7:30 do 13:00 ure potrebna popolna zapora lokalne ceste na omenjenem odseku. V času, ko se dela ne bodo izvajala, bo omogočen promet čez območje gradbišča. O morebitnem spremenjenem režimu občina redno obvešča vse vpletene, ki vsakodnevno uporabljajo ta del ceste.

Župan Janko Prebil se zaveda, da je gradnja velik poseg v utečen ritem življenja vseh, ki redno uporabljajo to cesto, hkrati pa naproša za razumevanje in strpnost, saj je vsem v interesu, da se gradnja čim prej konča in bomo v občini bogatejši za novo infrastrukturno pridobitev. 

 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi