Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V ambulanti Studo R zbirajo prijave vseh, ki se želijo cepiti

Cepljenje proti Sars Cov-2 v Sloveniji sedaj poteka že nekaj časa. Kot verjetno veste, so na prednostni listi najbolj ogroženi, ki so tudi že prijeli po dva odmerka cepiva. Po starostnikih, ki so jih cepili prioritetno, ste upravičeni do cepiva tudi ostali.

Ker pričakujemo iz tedna v teden večje število cepiv po prednostnih skupinah, vas zdravnica Vesna Nikšič in zdravnik Primož Rus, ki delujeta v Horjulu, vabita, da se prijavite na seznam za cepljenje. Trenutno je na seznamu za cepljenje do zaključka redakcije še vedno samo 250 pacientov. Pri tem upoštevajte, da se z novim koronavirusom lahko okužijo ljudje vseh starosti. Bolezen poteka v lažji obliki pri približno 80 % okuženih, težji potek bolezni pa ima približno 20 % okuženih. Med bolj ogroženo skupino ljudi spadajo starejši in ljudje s kroničnimi boleznimi, kot so na primer astma, sladkorna bolezen in bolezni srca in ožilja. Vsi ti so bolj podvrženi težjemu poteku bolezni. V kolikor dvomite, ali bi se cepili ali ne, lahko za nasvet in pogovor pokličete vašega osebnega zdravnika. Vsi, ki se po odhodu zdravnice dr. Janje Pirc še niste opredelili za svojega novega zdravnika, to naredite v najkrajšem možnem času, saj so kvote omejene. 

V ambulanto lahko pokličete na Tel.: 051 400 080
ali pošljete e-mail na: horjul@skupinskapraksa.si. Za več informacij si lahko ogledate tudi spletno mesto:  https://dzdravje.si/studio-r/
Delovni čas:

ponedeljek: 09:00–19:00
torek: 08:00–19:00
sreda: 08:00–14:00
četrtek: 08:00–14:00 
petek: 08:00–14:00

Zadnja ura delovnega časa ob ponedeljkih in torkih je predvidena za hišne obiske.


Peter Kavčič

Oglejte si tudi