Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Za uvod v sezono odpihnili lanske nasprotnike v finalu

Po vročem poletju in dolgi odsotnosti se je konec oktobra končno začelo tudi državno prvenstvo v dvoranskem hokeju. Nova sezona je prinesla kar nekaj novosti, tako na splošno v obeh ligah, kot tudi na klubski ravni hokejskega kluba Dinamiti Horjul. V prvem krogu so Dinamiti gostili lanske finaliste in jim še enkrat več odčitali lekcijo hokeja.

 V prvi ligi letos nastopa sedem ekip, od lani so se od najboljših poslovile Srake in Mufloni Tolmin, ki so se preselili v drugo ligo. Najboljšim v prvi ligi pa se je pridružila ekipa Masters team Slovenija, sestavljena iz nekdanjih najboljših dvoranskih hokejistov v Sloveniji, ki zadnja leta nastopa tudi na svetovnem prvenstvu veteranov in beleži dobre igre.

Naša prva ekipa je uvodni krog »preskočila« (vsak krog ena ekipa počiva), tako da jo je prva tekma čakala v Športnem parku Horjul, nasprotnik pa je bil isti kot nazadnje v prejšnji sezoni – Brezovica. Ekipa se ni veliko spremenila, ostali so vsi nosilci igre, ekipi pa se vsako leto dodaja več mladih, doma vzgojenih igralcev. Tekma proti lanskim finalistom se je začela dokaj mirno na obeh straneh. Kaj kmalu so domači prevzeli pobudo, akcije so se vrstile ena za drugo, tako da je gol le še visel v zraku. Prvi zadetek v novi sezoni je dosegel kapetan Lončar, ne dolgo zatem pa mu je sledil Tim Fink. V nadaljevanju se je igra razživela, Dinamiti so rutinirano igrali v obrambi in plošček pošiljali v napad, kjer so bili fantje razpoloženi, predvsem branilec Fink. Slednji je dosegel "hat trick" in svoj uspešni večer proslavil skupaj z ekipo. Hokejisti Brezovice našim fantom niso mogli slediti v nobenem pogledu, proti koncu tekme je prišlo še do nekaj hude krvi, kar pa domačih ni zmedlo. Tudi nadaljevanje prvenstva je potekalo v podobnem ritmu, saj Dinamiti s poskočno igro ne dajo dihati nikomur in visoko zmagujejo še naprej.

V drugi ligi letos v primerjavi z lansko sezono nastopata le dve naši ekipi. Purani se niso prijavili v državno prvenstvo, tako da je nekaj igralcev našlo mesto v ekipi Dinamiti mladi. Slednji imajo letos dobro, perspektivno ekipo, predvsem pa jih iz leta v leto bolj krasi moštveni duh. Na prvi tekmi so se kljub zaostanku dobro zoperstavili Žirafam in šele ob zaključku tekme priznali premoč. Janez Igličar je odločil šele minuto in pol do konca. Proti ekipi Golazni fantom ni šlo najbolje od rok, kajti po začetni dobri formi in vodstvu z dve proti nič niso uspeli zdržati dolgo. Golazen se je letos nekoliko okrepila tudi s hokejisti z ledu in z močno, fizično ter predvsem pametno igro Dinamite mlade nadigrala s tremi zadetki prednosti.
Pohvaliti pa moramo najmlajšo ekipo – Dinamiti TNT. Naša najbolj spremenjena ekipa kaže izjemen potencial, dokaz je že predstava proti Sharksom. Verjetno gre za najmlajšo ekipo na prvenstvu, česar pa ne moremo reči o njihovem hokejskem znanju. Mladi fantje igrajo privlačen hokej, borijo se na vso moč, nekateri pri kljub svojih rosnih trinajstih letih že igrajo članski hokej. Sharksi so ne glede na ves svoj trud na koncu morali priznati premoč ter čestitati našim fantom za visoko zmago.

Tekme se v Športnem parku Horjul nadaljujejo vse do praznikov konec decembra, vse ekipe HK Dinamiti Horjul pa bodo poskušale do takrat formo le še piliti. 3, 4, Dinamiti!


Rok Logar

Oglejte si tudi