Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

V plesnih ritmih salsationa in pozitive

V nedeljo, 5. marca, so se v športni dvorani OŠ Horjul zavrteli v ritmih vročega latina in poznanega popa, manjkalo pa ni niti melodij bolj ganljive glasbe. Dvorana je bila polna plesalk in dobre energije, zato ne preseneča, da so dekleta tam ostala skoraj cel dan.
V športni dvorani pri Osnovni šoli Horjul je ljubitelje plesa in rekreacije obiskala salsation master trenerka iz Danske, Nanna Jelbert. Gre za prvi tovrsten dogodek, ne le v Sloveniji, temveč tudi na ''našem koncu'' Evrope. Izpeljana delavnica z naslovom ''Motion To Emotion'' je izvršila poslanstvo svojega imena. Preko gibanja so se namreč sprostila čustva vseh jakosti in oblik. V petih urah energičnega plesa so poleg potu tekle tudi solze sreče in drugih ujetih emocij.

Udeleženke so plesale z odlično enotnostjo, gostja pa je prišla in delavnico odvodila s tolikšno mero energije, da je na vse naredila močan vtis. Zadovoljni nasmeški so na obrazih ostali še dolgo po zaključku vadbe. Ta povezuje elemente plesa z ostalimi zvrstmi aerobnega gibanja, ki se združijo v dinamičen in zabaven način rekreacije, namenjene vsem. Že zdaj je pravi hit med dekleti iz Horjula in Vrhnike, ki plešejo pod vodstvom Irene Pfunder, slovenske Salsation Master trenerke. Izvaja tedenske tečaje, ki jih prav tako zapuščajo z zadovoljnimi nasmeški.

Ples je hrana za dušo in telo, je rekreacija in terapija. Zato si želimo takšnih dogodkov in rednih tečajev v prihodnost še več. Ob tej priliki se organizator, društvo Plešem zase, želi zahvaliti vsem, ki so dogodek pomagali realizirati in uspešno izpeljati. Zahvala gre predvsem občini Horjul za gostoljubje in ponujen prostor  ter podjetjema Metrel in Avtotrade za podporo dogodka. Prav tako se zahvaljujemo vsem udeleženkam, ki so si to nedeljo rezervirale za ples. Vsi pa navijamo, da se v prihodnje opogumi tudi kak moški udeleženec in se pridruži pri vadbi.

Peter Kavčič

Foto: arhiv Salsation

Oglejte si tudi