Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Uspešno izpeljan hokejski turir za najmlajše

V soboto, 10. oktobra, je v dvorani športnega parka Horjul potekal turnir najmlajših igralcev, starih do 10 let. Ker je za te mlade igranje tekem pomembno tako za razvoj kot motivacijo, so se v hokejskem klubu Dinamiti v dogovoru z občino Horjul dogovorili, da turnir izpeljejo, seveda z mislijo na zdravje vseh udeležencev.
Turnir je zato potekal pod strogimi varnostnimi ukrepi in po priporočili NIJZ. Vstop v dvorano je bil zato dovoljen samo igralcem in trenerjem, starši in ostali spremljevalci pa so žal morali ostati zunaj.

Na turnirju so sodelovale ekipe Dinamiti Horjul 1, Dinamiti Horjul 2, Prevoje 1, Prevoje 2 (ki so se jim pridružili tudi nekateri igralci Dolenjskih Toplic) in Piščanci iz Postojne. Tekme so potekale po skrajšanem programu in večjemu premoru med tekmami iz preprostega razloga, da ni prihajalo do večjih srečanj med igralci in možnosti prenosa potencialnih okužb. Turnir je potekal po preverjenem sistemu, kjer se je vsaka ekipa pomerila z vsemi ostalimi ekipami. To je pomenilo, da je vsaka ekipa odigrala 4 tekme, na koncu pa je slavila ekipa, ki je zbrala največ osvojenih točk.

Prvo mesto je dosegla ekipa Prevoj 1, drugo mesto ekipa Dinamiti Horjul 1, tretje mesto Dinamiti Horjul 2, sledile pa so Prevoje 2 in Piščanci. 

Igralci so bili zadovoljni z izkupičkom turnirja, najbolj pa jih je razveseljevalo to, da so sploh sodelovali na tekmovanju. Pavza neigranja tekem je bila namreč zelo dolga. Ker pa imajo tekme poseben čar, je bilo veselje toliko večje, ko so po dolgem času lahko ponovno prekrižali palice in se z nasprotniki pomerili v igranju hokeja, čeprav v čudnih in težkih časih za dvoranske športe.

Trener Tim Fink je to sezono povzel s temi besedami: 'Letos vse skupaj poteka nekoliko drugače, veliko manj je tekem in tekmovanj, se pa zato toliko bolj veselimo takšnih turnirjev. Drugače pa mlajše selekcije na polno trenirajo zunaj in v dvorani ter nestrpno čakajo nove tekme, kjer se bodo lahko dokazali. Pri starejših je situacija nekoliko drugačna. Člani se pripravljajo na začetek državnega prvenstva, čeprav še ne vedo, kdaj se bo začelo, saj datum začetka prvenstva še ni znan. Do takrat lahko le varno treniramo ob upoštevanju vseh priporočil in navodil za varovanje zdravja.'

Zelo močna ekipa do 18 let, ki se želi dokazovati tudi v mednarodnem okolju, se je od avgusta dalje pripravljala na pomembne tekme v Italijanskem prvenstvu, bi morala 19. septembra odpotovati v Italijansko Padovo in tam odigrati tekme za pokal Italije (pokal FISR). Na žalost do tekem ni prišlo, saj je Italijanska inline hokejska zveza odpovedala vse tekme za mlajše kategorije zaradi povečanja števila okužb z virusom. Hokejisti se kljub težavam, ki jih je pandemija povzročila, ne predajajo in delajo naprej. Vse mlade, ki bi se jim želeli pridružiti, pa vabijo k vpisu. 

Vse o njihovih uspehih si lahko preberete na spletni strani www.dinamiti.si in na njihovem facebook profilu.

 

Peter Kavčič, foto: Tim Fink

Oglejte si tudi