Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Srebrna je v Horjulu letos moderna

V juniju so Horjulski inline hokejisti končali vsa državna prvenstva. Na najvišji ravni tekmovanj, torej v članskem državnem prvenstvu so odigrali tri finalne tekme, kjer so morali priznati premoč tekmecem. Borbenosti horjulskim hokejistom ni manjkalo, a so na koncu pretehtale izkušnje profesionalcev pri GTB Jesenice, ki so jim stali nasproti.
Prvo tekmo so izgubili v Horjulu po podaljških s 5:6 finale, drugo tekmo so na Lukovici dobili z rezultatom 2:7 in tako je sledila tretja tekma. Igrali so ponovno na Lukovici kjer je bil rezultat izenačen na 2:2 še 5 minut pred koncem. Nakar je bila usodna napaka v obrambi, ki jo je izkoristil izkušeni Sabolič in zadel na 3:2. Dinamiti so nato stavili na vse ali nič in namesto golmana na igrišče poslali še enega igralca. Tveganje se jim ni obrestovalo in so prejeli še dva zadetka in tekmo izgubili 5:2 ter v prvenstvu dosegli končno drugo mesto.

Tim Fink, ki poleg trenerskih zadolžitev pri mlajših selekcijah v članski ekipi nastopa v vloga branilca je takole opisal finale: 'S sezono smo lahko zadovoljni. Kljub temu je kar nekaj grenkega priokusa, ker nam ni uspelo narediti še tiste pike na i. Celotna serija finala (3 tekme) nam je pokazala da smo lahko enakovredni z najboljšimi hokejisti v Sloveniji kot so Sabolič, Jeglič in ostala druščina pri GTB Jesenicah. Take tekme kot so bile te, so vedno dobrodošle in si želimo, da tudi čez celotno sezono imeli več takšnih tesnih obračunov.'

Uspešni pa niso bili le člani ampak tudi mlajše selekcije: 'Končali smo tudi državna prvenstva v mlajših kategorijah. Zadnji tekmovalni dan v kategoriji U16 je potekal v Horjulu, kjer smo spremljali pravi finale med IHK Piščanci in našimi HK Dinamiti. V finalu so bili boljši Postojnčani kar je pomenilo, da smo Dinamiti v kategoriji do 16 let dosegli drugo mesto. Tekme v kategorijah U8, U10 in U12 so potekale v Dolenjskih Toplicah. Naši mladi hokejisti so pokazali neizmerno željo in borbenost, tako smo v kategoriji U8 postali državni prvaki, v kategorijah U10 in U12 pa smo osvojili odlično drugo mesto. Z mladimi ekipami sem zelo zadovoljen. V U16 nam je za las ušel naslov prvaka, kar se pa tiče ostalih kategorij pa morem povedati, da so rezultati več kot odlični. Še posebej v kategoriji U8 in U10 kjer imamo veliko članov, ki so hokej začeli ne dolgo nazaj in že nizajo lepe rezultate' še dodaja Tim Fink.

S tem so hokejisti tudi zaključili tekmovalno sezono 2021/2022. V klubu sedaj že potekajo manjše priprave za naslednje leto in krajši počitek, nato pa bodo Dinamiti v avgustu s polno paro krenili v novo sezono.

Ob tem velja še vabilo vsem, ki jih zanima ta adrenalinski in atraktivni šport. V septembru bo tradicionalno potekal vpis v hokejsko šolo in mlajše kategorije.

 

Peter Kavčič

Foto: HK Dinamiti, Peter Kavčič

Oglejte si tudi