Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Slovenska bakla na poti v Tokio tudi skozi Horjul

Ponedeljek, 10. maja, bo olimpijski ogenj zagorel tudi v Horjulu. Ta s svojim sporočilom prinaša v vse kraje sveta optimizem in upanje na boljše čase. Vse ljubitelje športa pozivamo, da se udeležite manjše slovesnosti ob tej priložnosti, ki bo predvidoma ob 12. uri.
Pri slovenskem olimpijskem komiteju so takole obrazložili samo idejo in potek potovanja bakle: 'Olimpijski ogenj za igre v Tokiu 2020 je zagorel že 12. 3. 2020, pred razglasitvijo pandemije covid-19. Z zgodovinskim zamikom Iger imamo priložnost, da soustvarimo vseslovenski poklon športu in širimo vrednote olimpizma. S slovensko baklo želimo ponesti sporočila solidarnosti, upanja in izjemne jeklene volje med ljudi in predvidoma od 11. aprila do 9. julija 2021, iz Raven na Koroškem do Maribora v druženju z olimpijci prepotovati 212 občin in 3 zamejske skupnosti. Štafetno bo baklo predalo okvirno 10.000 ljudi, ki bodo predvidoma pretekli 12.000 km, kot je dolga pot iz Raven do Tokia. OKS–ZŠZ bo v sodelovanju s svojimi regijskimi pisarnami in športnimi zvezami ves čas aktivno vpet v operativno izvedbo in vključevanje krajanov – od mladih do vrhunskih športnikov, športnih društev, klubov, zvez in drugih pri nošenju bakle.'

Občina Horjul bo z regijsko pisarno OKS-ZŠZ sodelovala pri načrtovanju dogodka in samem oblikovanju trase skozi Horjul. Na občini verjamejo, da bodo s tem pripomogli pri promociji in prepoznavnost poslanstva olimpijskih iger in pomena športa za občane in občanke. Dogodek bo v naši občini predvidoma 10. 5. 2021 ob 12. uri. Manjša slovesnost ob potovanju olimpijske bakle skozi Horjul pa bodo pospremili ljubitelji športa in športna društva. Glede na to, da je vlada podaljšala epidemijo še za mesec dni, bo seveda sam potek dogodka usklajen z aktualnimi navodili in možnostmi. Vsekakor pa tega trenutka, ki ima močan simbolni pomen, ne gre zamuditi.


Peter Kavčič, foto: OKS

Oglejte si tudi