Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Prvi del sezone v dvoranskem hokeju

Kot vsako leto so tudi letos hokejisti iz Horjula priredili klubski zaključek za leto 2016. Prvo tekmo so najmlajši odigrali s starši in pokazali, česa so se naučili. Izvrstna je bila tudi druga tekma, ki sta jo odigrala domača drugoligaška kluba HK Siliko Purani in HK Dinamiti Horjul mladi. Na koncu je sledila še tekma članov stari : mladi, ki se je končala v koriststarejših. Med srečanji je potekal tradicionalni srečelov, večer pa smo sklenili z  zabavo. Sezona 2016/2017 je prinesla kar nekaj tekmovalnih sprememb v državnem prvenstu, saj ni več sestavljeno iz treh, temveč samo še dveh lig, ki sta pa zato številčnejši. V prvi ligi je po novem 11 ekip, v drugi 12. Naš klub je v obeh ligah dobro zastopan: v prvi ligi sta ekipi Dinamiti Horjul in TNT Horjul, v drugi pa Siliko Purani in HK Dinamiti Mladi.
Za zdaj se sezona odvija po pričakovanjih. Člani HK Dinamiti Horjul so pokazali veliko premoč nad ostalimi ekipami v ligi, saj so bili po rednem delu prvi na lestvici s tremi točkami in 99 goli prednosti. Tako so si fantje že priborili mesto v prvi šesterici, ki vodi v igranje za razvrstitev in neposredno v četrtfinale. Medtem pa je ekipa TNT Horjul, novinka v prvi ligi, dosegla le tri zmage v tej ligi, kar jih uvršča med ostalih pet ekip, ki pa se bodo morale še trdo boriti za preboj v četrtfinale. V drugi ligi nobena od ekip (HK Siliko Purani, HK Dinamiti Mladi) ne blesti s svojimi nastopi, zato se bosta obe borili v drugem delu za mesto v četrtfinalu.

Po treh krogih v drugem delu so ekipe nekje na pričakovanih mestih v ligah. HK Dinamiti Horjul je na prvem mestu in si je s tem, ko ni bil niti enkrat poražen, že priboril pravico izbiranja nasprotnika v četrtfinalu. Druga ekipa TNT Horjul si je z dvema zmagama v drugem delu izborila ugodno tretje mesto v skupini, ki se bori za četrtfinale. Fantje se bodo morali kljub temu še zelo potruditi za mesto, ki vodi v končnico. V drugi ligi je zgodba drugačna. Po treh krogih sta naši moštvi uvrščeni na tretje in četrto mesto. Siliko Purani so na tretjem mestu, HK Dinamiti Mladi pa na četrtem mestu v skupini, ki se bori za končnico. Glede na število točk je prvo mesto že oddano, zato je le še eno odprto za napredovanje. Drugi del tekmovanja se bo končal konec februarja, marca pa se že začne četrtfinale, ki ga ne smete zamuditi.

 

Hokejski klub Dinamiti Horjul tudi vabi vaše najmlajše v šolo dvoranskega ("inline") hokeja. Vabljeni so vsi otroci, stari od pet do deset let. Prijavite se lahko vsak ponedeljek in petek med 16. in 17. uro v Športnem parku Horjul pri trenerju hokejske šole Boštjanu Brezniku.

Jan Leben

Oglejte si tudi