Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Priznanje ekipi in najboljšemu posameznemu igralcu

V elitni inline hokejski ligi so horjulski hokejisti dosegli nov niz neporaženosti, najmlajši pa so se veselili in uživali v tem atraktivnem športu na mednarodnem turnirju z močno udeležbo.
V petek, 17. 2. 2023, sta se pomerila horjulski in topliški klub. Naša ekipa Dinamiti Horjul je sicer tekmo začela precej rezervirano in nasprotnikom dovolila vodenje igre. Prvi zadetek za Dinamite je dosegel Prebil Marcel v 27. minuti, kaj kmalu za tem pa je drugi gol dosegel še Simšič Rok. V začetku drugega polčasa so medvedi iz Toplic še močneje pritisnili in zmanjšali zaostanek na 2:1. V zadnjih minutah so nasprotniki poskušali še z igralcem več na igrišču, vendar je po ukradenem paku v polno zadel zadel horjulski kapetan Anže Lončar. Dva tedna kasneje so bili ponovno na vrsti naši Dinamiti, tokrat so v petkovem obračunu suvereno odpihnili Ščuke iz Cerknice z rezultatom 13:2, že dan kasneje pa zmagali še z večjo razliko 19:2 proti ekipi HK Žirafe. Tako so Dinamiti Horjul končali redni del sezone na vrhu kot edino neporaženo moštvo v državnem prvenstvu.

Še več! Kapetan Dinamitov Anže Lončar je bil okronan s prestižnim nazivom MVP (najbolj zaslužen igralec) rednega dela sezone, po mnenju Inline zveze Slovenije, za kar mu seveda iskreno čestitamo.

Na zadnji tekmi v rednem delu sta se pomerila še horjulska TNT ekipa in Ščuke iz Cerknice. Horjulci so se na tekmi soočali s kar nekaj odsotnosti ključnih igralcev, vendar jih to ni ustavilo pred dobro in borbeno igro. Ekipa TNT je na krilih mladih igralcev prišla do zmage z rezultatom 9:4 in pomembnih 3 točk. Ekipa TNT je redni del sezone končala na  8. mestu in bo nadaljevanje sezone odigrala v skupini B, kjer morajo za napredovanje zasedati 1. ali 2. mesto.

V soboto, 4. 2., se je v horjulski dvorani odvil veliki mednarodni turnir mlajših ekip. Na turnirju so nastopile kategorije U9, U11, U13 in U16. Ekipe, ki so sodelovale na turnirju so prihajale iz Slovenije, Hrvaške in Italije. ''Mladi Dinamitki so se odrezali več kot odlično, zadevali so kot po tekočem traku, na samem turnirju pa ni manjkalo smeha in dobre volje. Se že veselimo, da ponovno odigramo takšen turnir v domači dvorani,'' še dodaja trener Timotej Fink.

Peter Kavčič, foto: arhiv HK Dinamiti

 

Oglejte si tudi