Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Poletje in balinarski turnirji

Balinarska sekcija DU Polhov Gradec pod vodstvom Janeza Novaka je končala turnirje v spomladanskem času in že krepko zakorakala v poletne dni. Maja so se končali naslednji turnirji:

MOŠKA EKIPA:

Žiri –  4. mesto,

Dragomer – 2. mesto,

Podpeč - Preserje – 2. mesto,

regijsko tekovanje na BK Zarja v Ljubljani  – 1. mesto – naši fantje so se  s tem rezultatom uvrstili na državno tekmovanje, ki bo septembra.

ŽENSKA EKIPA:

Vrhnika  –  2. mesto,

Ig – 1. mesto,

Dragomer – 2. mesto,

regijsko tekmovanje na BK Zarja v Ljubljani – 2. mesto.

Ženski turnir v petek, 7. junija, je bil v Polhovem Gradcu. Našega turnirja so se udeležile tekmovalke iz sosednjih občin in Lovrana. Najprej jih je  pozdravil vodja balinarske sekcije Janez Novak. Pozdravom se je pridružil podžupan občine Dobrova - Polhov Gradec Franci Rejec. S pozdravi je nadaljevala predsednica DU Polhov Gradec Cecilija Jarc. Poseben pozdrav in pravila tekmovanja pa je povedal sodnik turnirja Janez Založnik. Rezultati so bili naslednji: 1. mesto je zasedla ekipa DU Polhov Gradec, 2. mesto ekipa DU Dragomer, 3. mesto ekipa DU Vrhnika, 4. mesto ekipa DU Ig. Najboljša bližalka turnirja: Cecilija Jarc, DU Polhov Gradec. Sonce nas je grelo kar močno. Bile smo vesele, da smo kugle bližale željenemu cilju kljub vročini. Hvaležne smo bile smrekam ob balinišču, ki so poskrbele za senco. Za hladen napitek, sladke in mesene dobrote smo poskrbeli vsi člani sekcije. Naš član Dane Remškar je veselo in dobro žaril za nas. Pravi žar mojster! Balinarska sekcija DU Polhov Gradec se zahvaljuje občini Dobrova - Polhov Gradec za prejeta darila, ki smo jih razdelili na ženskem turnirju. Zahvaljujemo se tudi Čebelarstvu Božar, ki je poskrbelo, da je bil naš turnir bolj sladek. Posebna zahvala pa gre podjetju Schwarzmann iz Polhovega Gradca, ki je poklonilo naši moški ekipi (ki je zmagala na regijskem tekmovanju in gre naprej na državno) majice in kape.

S treningi in turnirji nadaljujemo veselo v poletne dni.

Za DU Cecilija Jarc

Oglejte si tudi