Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Pohod občinskih delavcev v občino Log - Dragomer

Konec septembra so se sodelavci občine Horjul z županom Jankom Prebilom na čelu odpravili na rekreativni pohod v sosednjo občino. V času, ko mnogokrat preveč hitimo in pozabljamo na lepo naravo okrog nas, je prav tak sprehod po stranskih poteh, ki so jih naši predniki pogosto uporabljali, dragocen trenutek in opomnik, da se zavemo lepote domačih krajev.
Župan Janko prebil, sicer tudi sam ljubitelj aktivnega preživljanja časa v naravi, je pojasnil, zakaj so se odločili za rekreativni pohod, s katerim so tudi krepili medsebojno sodelovanje z občino Log - Dragomer, ki jo vodi vsestranski športnik in nekdanji vrhunski reli dirkač Miran Stanovnik: 'V okviru zdravja na delovnem mestu smo se odločili, da izkoristimo prijetno s koristim in se odpravili po cesti in nato naprej skozi gozd po gozdnih poteh do nam sosednje občine. Eden od povodov, da pojdemo na pohod prav na Log, je bil tudi, da si ogledamo medobčinski projekt Barjanska kolesarska pot. Pri tem projektu namreč sodelujemo tri občine. Občina Horjul, Dobrova - Polhov Gradec in Log - Dragomer. Vsi skupaj pa si prizadevamo urediti kolesarsko povezavo Horjul–Brezje–Log.'

Županu so se na pohodu pridružili sodelavci občinske uprave in režijskega obrata. Vsi skupaj so v četrtek, 24. septembra, nekoliko prej zaključili delo in se peš podali iz Podolnice preko Brezij do občine Log - Dragomer, kjer so jih v novih občinskih prostorih prijazno sprejeli tamkajšnji kolegi. Miran Stanovnik je to gesto pozdravil s spodbudnimi besedami in ob sprejemu horjulskih pohodnikov dejal: 'Vesel sem, da se naše dobro sodelovanje med občinama kaže tudi s takšnim obiskom, ki ga vodi sam župan Janko Prebil. S pohodništvom lahko veliko naredimo za naše zdravje, predvsem pa menim, da s svojim zgledom naredimo največ. Županu in njegovim sodelavcem smo predstavili našo novo upravno stavbo, na katero smo izredno ponosni, saj smo stari šoli na Logu dali nov pomen. Med našim neformalnim druženjem smo si izmenjali tudi nekaj izkušenj, za katere verjamem, da nam bodo prišle prav pri naših prihodnjih projektih. Vsekakor pa nameravamo ta obisk enkrat v bližnji prihodnosti vrniti s pohodom v horjulsko dolino,' še dodaja Stanovnik. 

 

Besedilo in Foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi