Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Planinski izlet na Sveto Ano

V petek, 1. 10. 2021, smo se v vrtcu Marjetica iz Horjula odpravili na izlet na sveto Ano. Izlet je potekal v sodelovanju s Planinskim društvom Horjul, tako da so se z nami podali tudi 4 člani planinskega društva. Otroci iz skupin Murni, Čebele, Metulji in otroci letnika 2017 iz skupine Kresnice, vseh skupaj 57, so se izleta zelo veselili, saj so se nekateri izmed njih prvič peljali z avtobusom.

Z avtobusom smo se odpeljali v meglen dan in upali, da se megla čim prej razkadi. Po slabi uri vožnje smo se pripeljali do Preserja, kjer smo izstopili iz avtobusa in se povzpeli na sv. Ano. Pot navzgor ni bila zahtevna, opazili pa smo, da se po tej poti poleg ljudi po njej pogosto sprehajajo tudi živali. To smo opazili skoraj na vsakem koraku, pa ne zaradi tolikšnega števila živali, saj nismo srečali nobene, ampak zaradi bobkov, ki so jih te živali puščale za seboj. Po približno 20 minutah hoje smo prispeli na vrh, ki nas je pričakal v megli. Tu je napočil težko pričakovani čas za malico. Otroške glasove je skoraj popolnoma zamenjal zvok odpiranja nahrbtnikov in šumenja vrečk z malico. Po malici smo se odpravili naprej, saj je bil zaključek izleta pri Podpeškem jezeru, kjer sta nas v njegovi bližini čakala avtobusa. Pot navzdol nas je najprej vodila skozi hišico, kjer so otroci dobili žig s svete Ane. Nadaljevali smo jo naprej po označeni poti po gozdu, ki pa je bila zaradi dežja v preteklih dneh, precej spolzka. Malo pred pol dvanajsto uro smo se povzpeli na avtobus in se le zapeljali v sončen dan.

Megla se je razkadila in posijalo je sonce, mi pa smo se prijetno utrujeni vrnili v vrtec, kjer nas je že pričakalo kosilo. Izlet je minil v prijetnem vzdušju in navdušenju nad vožnjo z avtobusom in vsi skupaj komaj čakamo, da se odpravimo na naslednjega.

B.Č.

Oglejte si tudi