Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Okoli sveta v Horjulu

Eno leto in pol se nismo družili, zato je bil skrajni čas, da se ob koncu epidemije priredi nepozabno zabavo.

S temi besedami so organizatorji dogodka z naslovom 'Okoli sveta v Horjulu' povabili športne navdušence na posebno druženje ob zabavi in rekreaciji. Na pot okoli našega 'horjulskega' sveta so odrinili v nedeljo, 20. junija, peš ali s kolesom. Dogodek je organiziralo Športno društvo Extrem v partnerstvu s kolesarskim društvo Zapravljivček. Po zbiranju prijav, kjer je vsak udeleženec dobil majico, štartno številko, redbull in izotonični radler, je sledil štart na občinskem trgu ob 13:00. Vsak je lahko odrinil, kadar je želel, edino pot po mejah občine so morali opraviti v največ šestih urah.

Simon Rožnik, pobudnik in organizator dogodka je priznal, da ga je čas, ko smo bili omejeni na gibanje le v naši občini, spodbudil, da je pobližje spoznal v kako čudovitem kraju živimo. To ga je tako prevzelo, da se je lotil organizacije zaradi srca, zaradi želje, da to sporočilo ponese vsem v Horjulu. 'Okoli 70 udeležencev je prekolesarilo in prepešačilo naš svet, ki smo ga v tem 'koronskem' obdobju lahko zelo dobro spoznali in ugotovili, kako lepo je živeti tukaj v horjulski dolini in okoliških vaseh. Res smo na enem čudovitem kraju. Želim, si da bi se dogodka udeležilo še več ljudi in da malo zbudimo tole horjulsko dolino. Morda pa mora takšna prireditev postati tradicionalna," še dodaja Rožnik.

Na občinskem trgu smo lahko videli tudi dva velika bazena, kjer so v čofotanju po horjulskem oceanu neizmerno uživali otroci. Tako kot ima naš svet velike oceane, ima ta, mali horjulski svet, svoj napihljiv ocean.  
Prireditev je ob odličnem ambientu in ob dobri domači jedači in pijači navdušila številne. Tisti, ki jim je ostalo še nekaj moči, pa so se veselo zavrteli ob melodijah domačega hišnega ansambla Škof.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi