Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Na najvišji stopnički naša občanka Gaja Malovrh

V športni dvorani na Dobrovi se je 8. in 9. decembra 2018 zbrala svetovna elita v Rock'n'Rollu in Boogie Woogiju. Plesni klub Briljantina je namreč tu izvedel že 17. Memorial Primoža Bizilja.
Tradicionalno tekmovanje Briljantina organizira v spomin na enega prvih Rock'n'Roll plesalcev v Sloveniji, Primoža Bizilja, in kot promocijo obeh plesnih zvrsti. V dveh dneh se je na plesnem parketu zavrtelo skoraj 1000 plesalcev iz 15 držav, ki so tekmovali v 3 kategorijah v Boogie Woogiju in štirih kategorijah v Rock'n'Rollu. Med omenjenimi so najboljše izbrali že v soboto zvečer, v nedeljo pa so se zvrstile še ženske in mladinske formacije ter člani CDS, Slovenija Open, kjer so nastopili člani s klasično akrobatiko in mlajši mladinci.

Dogodka so se udeležili številni visoki gosti s sveta plesa, ki so držali pesti in spodbujali svoje favorite. Za svoje nastope, trud in delo je plesalcem čestital tudi župan Franc Setnikar, ki je vsem zbranim v imenu občine Dobrova – Polhov Gradec izrekel prijetno dobrodošlico, člane ocenjevalne komisije in druge vidne predstavnike pa pogostil z dobrotami iz Cule dobrot Blagajeve dežele.

Odlično organizirana prireditev je bila za Slovenijo uspešna tudi po tekmovalni plati, saj so zabeležili kar nekaj vrhunskih uvrstitev. Posebej veseli pa smo bili, ko je na najvišjo stopničko zasluženo stopila naša občanka Gaja Malovrh s svojim soplesalcem Jako Južničem. Ta dva sta v kategoriji Rock'n'Roll-Contact Style zasedla drugo mesto, postala pa sta tudi skupna zmagovalca svetovnega pokala, za kar jima iskreno čestitamo.

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi