Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Letošnji zmagovalec je zbral kar 118 vzponov

V soboto, 15. septembra, je potekal že 18. tradicionalni vzpon na Koreno, zaradi katerega se je v Horjulu zbralo lepo število tekačev, kolesarjev in duatloncev. Čeprav gre za tekmovanje, je celotna prireditev potekala v izredno sproščenem in zabavnem vzdušju. Med kolesarji je s 6 kilometrov dolgim vzponom in 360 metri višinske razlike najhitreje opravil Tilen Potisk iz Poljan. Od starta pred športnim parkom v Horjulu do cilja pri cerkvici na vrhu Korene je potreboval samo 15 minut, 29 sekund in 7 stotink.
Na kolesarski dirki je sicer kolesarilo 43 moških in 6 žensk. Najhitrejša od nežnejšega spola je za to isto progo potrebovala 23 minut, 23 sekund in 9 stotink. Že devetič pa so se med seboj pomerili tudi gorski tekači. Tokrat jih je startalo 11, med moškimi je s 3 kilometre dolgo progo in 360 metri višinske razlike najhitreje opravil Miha Juvan. Za vzpon je potreboval neverjetnih 17 minut, 56 sekund in 3 stotinke. Med ženskami pa je pritekla prva na vrh Tamara Čelesnik s časom 24 minut, 46 sekund in 7 stotink. Tamara je zmagala tudi v duatlonu, za kar ji še posebej čestitamo. Med moškimi je v duatlonu slavil Blaž Oblak.

Še posebej veselo je bilo ob podelitvi medalj za opravljene vzpone na Koreno od 1. maja do 1. septembra, ob tem da v seštevku velja le en vzpon na dan. Za en sam vzpon je bil boljši od vseh ostalih konkurentov Matic Filipič, ki se je na Koreno povzpel kar 118-krat! S 117 vzponi mu je sledil Gorazd Petkovšek, tretje mesto pa sta si delila Boštjan Zamejc in Ludvik Leben, oba sta zbrala prav tako neverjetnih 111 vzponov. Ker gre pri tem tekmovanju predvsem za druženje in šport, je podelitev minila z veliko smeha, saj so prejemniki medalj pripovedovali anekdote, kaj vse se jim je pripetilo, ko so tudi ob zelo nenavadnih urah poganjali pedala v hrib. Zbranim športnikom je čestital tudi župan Janko Prebil in najboljšim podelil priznanja za njihove dosežke.

Organizatorji, kolesarski klub Zapravljivček, so bili z obiskom vzpona na Koreno več kot zadovoljni, saj je v tem času veliko podobnih prireditev v bližnji in daljni okolici, kar tudi dojemajo kot priznanje za dobro delo. Kljub uspešno izpeljanemu tekmovanju pa ne spijo, ampak že razmišljajo o novih izzivih, med katerimi je tudi tekaško oziroma pohodniško tekmovanje. Za vse, ki radi hodite v hribe ali tečete, pripravljajo podoben izziv, le da tokrat brez kolesa. Njihov načrt je, da bi s 1. oktobrom začeli zbirati vzpone na Koreno pohodniki, izziv pa se bo predvidoma končal do konca marca prihodnje leto. Vse novice in tudi celotne rezultate si lahko preberete na spletni strani www.zapravljivcek.si ali na njihovi Facebook strani.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi