Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Teden otroka v našem vrtcu

Na vsem svetu ni odraslega,
ki bi vedel, kar vedo otroci,
tudi, če živijo na koncu sveta
in v skrajno preprostem okolju.

(Margaret Mead)

Osrednja tema letošnjega tedna otroka je bila POVABIMO SONCE V VRTEC. V tem tednu smo se osredotočili na dejavnosti, pri katerih je bila v ospredju radovednost, spoznati nekaj novega in uporabnega za prihodnost. Teden smo začeli z glasbeno delavnico, kjer so otroci ob spremljavi kitare in s petjem otroških pesmic razvijali muzikaličnost in ljubezen do glasbe. Ob sproščenem druženju so uživali ob spremljavi pesmic s tleskanjem, ploskanjem, udarjanjem z rokami po kolenih, z nogami ob tla in igranjem na svojo ropotuljico.

Otroke svet narave neustavljivo privlači, zelo so radovedni in veselijo se še tako kratkega sprehoda. Zanje smo pripravili orientacijski sprehod s smerokazi in oznakami ter nalogami. Celo pot so v njem uživali, dobro opazovali in spoznavali, kako smo odvisni od narave in zemlje. Na delavnici smo spoznavali zelišča naših vrtov. Ogledali in vonjali smo jih ter spoznavali njihova imena. Vonjave zelišč so nas spomnile na pico, mentolove bombone, žvečilne gumije, čaj proti prehladu in morje. Imeli smo možnost posaditi ognjič in izdelati sivkine mošnjičke. Jesen nas je obdarila s sladkimi plodovi in čudovito pisanim listjem, s katerimi smo skupaj s slanim testom ustvarjali na likovni delavnici. S spretnimi prstki ustvarjalnih otrok so nastale prave umetnije.

V tednu otroka pa ne sme manjkati lutkovna predstava. Ogledali smo si pravljico Trije najljubši medvedki. Sporočilo te pravljice je pri otrocih odpravilo dvom, koga imata mamica in očka najraje. Ni važno, ali ste veliki ali majhni, s pegicami ali brez, fantek ali punčka, vsakega imata enako rada, saj ste vsak posebej najljubkejši otrok, kar jih je kdorkoli kdaj videl! In prav je tako!

Vanja Šubic

Oglejte si tudi