Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Učenci - Junaki našega časa

8. generacija učencev prostovoljcev na OŠ Horjul je potrdila naziv Junaki našega časa.

V letošnjem šolskem letu je 10 učencev naše šole, ki obiskujejo od 5. do 8. razred, svoj čas, trud in dobro voljo delilo z mlajšimi učenci v prvi triadi.  V oktobru 2020 so se prostovoljci z mlajšimi učenci družili v podaljšanem bivanju. Po potrebi so jim tudi pomagali pri opravljanju domače naloge.
Kasneje, ko zaradi izrednih razmer prostovoljstva niso več mogli izvajati na običajen način, so se prilagodili. Učencem 3. razreda so pri utrjevanju poštevanke in učenju branja ure s kazalci pomagali kar na daljavo preko videokonfernce. Medgeneracijsko sodelovalno učenje je potekalo enkrat do dvakrat tedensko.
Vsi učenci prostovoljci so s svojo ustvarjalno energijo, odgovornim vedenjem, zavzetostjo in dobrosrčnostjo soustvarili številne zabavne učne trenutke.
Njihov trud je bil v okviru natečaja Junaki našega časa tudi letos prepoznan s strani Slovenske filantropije - Združenja za promocijo prostovoljstva. Z njihovo pomočjo, je OŠ Horjul potrdila naziv Junaki našega časa.
Najbolj dejavni prostovoljci v šolskem letu 2020/21, ki so hkrati tudi prejemniki naziva Junak našega časa, so: Lana Gabrovšek, Lana Vrhovec, Klara Zdešar in Matevž Pušnar.
Vsem učencem prostovoljcem hvala in bravo!


Barbara Buh, izvajalka interesne dejavnosti prostovoljstvo na OŠ Horjul

Oglejte si tudi